VAVA VA-CL006 İnceleme

Çin'den gelen gece lambası VAVA'yı inceledik!

CHIP Online Notu 95
  • Güzel tasarım
  • Pratik kullanım
  • Dokunmatik kontroller
  • Pil ömrü
  • Şarj pedi
  • ABS malzeme ile güvenli
  • 2 farklı renk ışık
  • Telefon uygulaması yok

Bizi takip edenler bilirler, zaman zaman ana akım teknoloji ürünlerinden vakit buldukça bu sayfalara ilginç ve kullanışlı ürünler de taşımaya çalışıyoruz. Bugün yakından bakacağımız VAVA markasının bu minik cihazı da böylesi bir ürün olarak dikkat çekici duruyor. Peki, nedir bu ürün? VA-CL006 kod adıyla anılan bu cihaz, bir dokunmatik şarjlı gece lambası. Kağıt üzerinde bir gece lambası olarak dursa da, aslında pratik kullanımda fazlasıyla faydalı bir ürün olduğunu baştan söyleyelim.

Ürünü incelemeye başlayacağız ancak önce VAVA markasının Çinli elektronik kuruluşu Sunvalley Group bünyesindeki markalardan sadece biri olduğunu da belirtmekte fayda var. Sunvalley Group, geçtiğimiz kasım ayında ülkemizde ürün satışlarına başladı. Markaları arasında VAVA'nın yanı sıra RAVPower ve Taotronics gibi farklı markaları da bulunduran Sunvalley Group'un ürün portföyünde kulaklık, hoparlör, akıllı masa lambası, powerbank ve mobil aksesuarlar yer alıyor. Bunlardan ilk olarak da elimizde akıllı lamba modellerinden biri yer alıyor.

Bebek ve Çocuk Odaları İçin

Bebek ve Çocuk Odaları İçin

VAVA VA-CL006, aslında özellikle ebeveynler tarafından bebekleri için tercih edilebilecek bir gece lambası. Oyuncak sınıfı ABS malzemeli dış yüzeyi ile bebekler için zararlı olmamasıyla rahatlıkla bebeğinizin yanı başına bırakabildiğiniz cihaz, ayrıca anti-mavi ışık LED'i ile titreşim yapmıyor ve çocukların gözlerine zarar vermiyor.

Altında yer alan askısı ile bebeğin hemen başına asabiliyor veya yanı başına bırakabiliyorsunuz. Şarjlı yapısı ve uzun pil ömrü sayesinde de hemen her gece kolaylıkla kullanmanız mümkün. Öyle ki, minimum parlaklık seviyesinde 200 saate kadar dayanıklılık gösteren bataryası, maksimum parlaklıkta ise 6 saat içinde tükeniyor. Zaten gece lambası olarak kullanacağınız durumlarda maksimum parlaklığı tercih etmeyeceğiniz için, cihazı kolaylıkla birden fazla gece şarj etmeden kullanabiliyorsunuz.

Cihazın şarj işlemini de beraberinde getirdiği bir şarj istasyonu ile yapıyorsunuz. Böylece şarj işlemi de oldukça pratik oluyor.

İki Farklı Renk Seçeneği ve Pratik Kullanım

İki Farklı Renk Seçeneği ve Pratik Kullanım

İki farklı renk sunan cihaz, sarı ve beyaz LED ışık üretebiliyor. Renkler arasında geçişi ve çeşitli ayarları ise lambaya dokunarak yapıyorsunuz. Lambayı açmak ve kapatmak için lambanın üstüne 2 kez hafifçe vuruyor, ışığı kısıp gece moduna almak için de üst tarafına dokunup bir süre basılı tutuyorsunuz. Işık rengini değiştirmek için de logosuna dokunuyor ve basılı tutuyorsunuz; hepsi bu kadar.

Cihazda ayrıca bir de 1 saatlik zamanlayıcı modu yer alıyor. Logoya çift dokunarak 1 saatlik zamanlayıcı çalıştırabiliyorsunuz. Bu süre sonunda da lamba otomatik olarak kapanıyor.

İç mekanlarda olduğu gibi dış kullanımlar için de uygun olan lamba, özellikle kampçılar tarafından da sevilerek kullanılacak bir cihaz olacaktır. Yine silikon tutma kolu ile bisikletle gece yol yapanlar tarafından da tercih edilebilir kanısındayız. Bu arada dış kullanımlada ıslanırsa diye dert etmenize de gerek yok, zira cihaz IP65 sertifikası ile suya dayanıklı tasarlanmış.

Bahsettiğimiz senaryoların dışında tamamen evde minik bir okuma lambası, başucu lambası olarak da rahatlıkla kullanılabilecek olan cihaz, elektriğin kesildiği durumlarda da yardımcı oluyor. Biz kullandığımız süre boyunca performansından ve pratik kullanımından oldukça memnun kaldık doğrusu. Işık seviyesi, kademeleri ve farklı renk seçimi gayet yerinde.

Bu arada kutu içeriğinde çeşitli etiketler de bulunduran cihaz, böylece istenirse bebek odaları için uygun yapıda özelleştirme seçeneği de sunuyor ebeveynlere. Bu da ürüne ait hoş bir detay olmuş.

Özetle

Açıkçası VAVA'nın VA-CL006 kod adıyla bulabileceğiniz bu minik cihazı, incelediğimiz onca akıllı telefon, bilgisayar, kulaklık, ekran kartı gibi cihazlardan sonra farklı bir tat getirmesiyle oldukça beğendiğimiz bir model oldu. Pratik kullanımının ve işlevsel olmasının katkısı da bunda pek tabii ki var. Sonuç olarak özetleyecek olursak, sağladığı fayda ile gerek ebeveynler tarafından gerekse bahsettiğimiz diğer senaryolar için tercih edilebilecek bir lamba oluyor VA-CL006. Ha, anlattıklarıızın yanı sıra bir de akıllı telefon uygulamasının olması ve telefon üzerinden kontrol edilebilmesi cihaza farklı bir dokunuşta bulunabilirdi. Ancak bu çok da mühim değil doğrusu. Bu modelin fiyatı da pahalı değil; şu an bu cihazı piyasada 100 TL civarında fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Bu anlamda böylesi bir ürüne ihtiyacı olanların fazlasıyla memnun kalacaklarını söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

VAVA'nın VA-CL006, bebeği için güzel bir gece lambası arayan ebeveynler, kendisi için bir okuma lambası isteyenler veya evde elektrik kesildiğinde kullanılabilecek bir alternatif bakanlar ile kamp yapanlar, geceleri bisikleti ile yol yapanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

VAVA VA-CL006 modeline alternatif olarak yine markanın farklı bir ürünü olan Baby Night Light VA-HP008 modelini de inceleyebilirsiniz. Yine ürünün farklı renk seçenekleri sunan modelleri de yer alıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli VAVA VA-CL006
Ürün Markası VAVA
CHIP Online Notu
95
Işık Rengi Beyaz / sarı
Malzeme ABS
Pil Ömrü 200 saate kadar
Su Dayanılıklığı Var (IP65)
Okuyucu Yorumları