Değiştirilebilir Tuner

Tuner'ı değiştirilebilen nadir uydu alıcılardan

Vu+ Uno İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Editörün seçimi

Satılan ürüne sadece teknik destek değil, aynı zamanda yazılımsal destek sunmak da CHIP Test Merkezi olarak çok büyük önem verdiğimiz bir kriter. Vu+ uydu alıcılarını ülkemiz kullanıcılarına sunan Dikey Elektronik bu bağlamda hem yazılımsal hem de donanımsal destek konusunda takdir ettiğimiz bir firma. Daha önce Solo ve Duo modellerini incelediğimiz ve çok beğendiğimiz Vu+ uydu alıcılarından bu ay Test Merkezimize yeni bir model, Vu+ Uno konuk oluyor.

İlk bakışta 12 haneli geniş ekranı ile dikkat çeken Uno, düz çizgilere sahip tasarımı ve simsiyah dış kaplaması ile beğenimizi kazanıyor. Ön kısımda yer alan ses, kanal ve Standby düğmelerinin hemen solunda yer alan kapağı açtığımızda cihazın iki adet CI slotu ve yine iki adet akıllı kart okuyucusu olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda ürünün D-Smart ve Digiturk gibi yerli platformların yanında diğer CI ve akıllı kartlarla uyumlu olduğunu belirtelim. Burada ayrıca üründe yer alan üç adet USB portundan birini görüyoruz. Cihazdaki USB portları üzerinden çoklu ortam içerik oynatabilmeniz ise artık serinin sunduğu olmazsa olmaz bir özellik. Uno'nun en önemli özelliklerinden biri ise değiştirilebilir Tuner'ı.

Özetle

Linux işletim sistemi ile tamamen özgür bir kullanım sunan Uno ile yapabileceklerinizin sınırı yok. Üstelik artık Tuner'ı da değişebiliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Vu+ Uno
Ürün Markası Vu
CHIP Online Notu
85
Yayın desteği DVB-T/DVB-S2
Yayın çözünürlüğü 576p, 720p, 1080i
Anten girişi 2 x F-tipi soket
Depolama desteği USB 2.0, eSATA
Çıkışlar HDMI, Scart, A/V, S/PDIF
Güç tüketimi 17 Watt
Okuyucu Yorumları