Profesyonel ürünleri ile tanınan Wacom son kullanıcı pazarına da giriyor

WACOM'un, ev kullanıcılarını da kendi pazarına dahil etmek için ilk hamlesi!

Wacom Bamboo S English İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Kusursuz Malzeme
  • Arka Plan aydınlatmalı kullanışlı tuşlar
  • Uygun fiyata yüksek performans
  • Windows Vista desteği
  • Pilsiz Kalem
  • Kolay parmak izi kalan yapısı
  • USB kablo yeteri kadar uzun değil
  • Paket içeriğinde fare gelmiyor

Hayatımıza girdiği andan itibaren sürekli kendini yenileyen bilgisayar teknolojisinin hızla gelişen kullanım alanlarından birisi de Çizim Tabletleri. Üretici ve sanatçıların kendi konseptlerini tamamen sınırsızca tasarlamasına olanak sunan tablet teknolojisi de bu ilgiye paralel çeşitliliğini artırmaya başladı.

BAMBOO serisi, grafik tablet piyasasında kalitesi ile tanınan ve sadece profesyonellere hitap eden WACOM'un, ev kullanıcılarını da kendi pazarına dahil etmek için ilk hamlesi olarak nitelendirilebilir.

Üç boyutlu tasarımların yanında, Mimari çizimlere de olanak tanıyan bu teknolojinin kullanım şekilleri de ihtiyaçlarla birlikte gün geçtikçe çeşitleniyor. Prensipte beynin düşündüklerini el ile modellenirken en az kayba uğratma mantığıyla geliştirilen tabletler artık yeri geldiğinde bir tuval gibi kullanılabilirken el yazımızı tanıyacak şekilde programlanmış not uygulamalarına da aracılık ediyorlar. Bu şekilde insanları günlük klavye ve fare kullanma sıkıntısından biraz olsun uzaklaştırırken, kalem veya diğer malzemelerinde çeşitliliğini tek bir merkez üzerinden yönetmemize imkân sağlayabiliyorlar. MS VISTA ile tamamen desteklenen tabletlerin ileride birçok kullanıcının ilgisini çekeceğini hesaplamış olacak ki WACOM Profesyonel kullanıcılarının aradıkları teknik ile ev kullanıcılarının aradığı basitliği eskiye oranla çok uygun fiyatlarla piyasaya sürdü. Bu Modeline de BAMBOO adını verdi.

Ümit Acıpayamlı

Tek Model, 3 Farklı Seri

3 modelle piyasaya giren BAMBOO serisi tabletlerin tableti ilk kez kullanacak kullanıcı için geliştirdiği BAMBOO ONE ENGLISH ülkemizde 70 ytl gibi bir fiyattan satışa sunuldu.

Eğlence amaçlı kullanım için üretilen BAMBOO FUN serisi 2 renk seçeneği ile yaklaşık 140 YTL gibi bir fiyatla satılıyor. Biraz daha gelişmiş ve amacı daha çok çizim olan kullanıcılar içinde geliştirilen 3. ve son model de BAMBOO S ENGLISH.

S ENGLISH siyah renkle ülkemizde yaklaşık 180-250 YTL arasında fiyattan satışına başlandı.

Kutu içeriği

Kutusunun içerisinden tablet, kalem, kalem standı, USB kablo, 1 adet yazılım ve 1 adet sürücü CD'si ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Tabletin 2540 lpi yapısı çok üst düzeyde olmasa da orta seviye kullanım için ideal kabul ediliyor. Denemelerimizde hem kalemi hem de tableti çok başarılı bulduk. Daha önce kullandığımız Trust marka A4 tablette doğrusal çizimlerde gördüğümüz dalgalanma gibi sıkıntılarla karşılaşmadık.

Çizim yapılan yüzeyin dokusu kalem ile çizilen düz çizgilerde destek sağlayarak olası kaymalara imkan vermiyor. 512 Basınç seviyesi de yazılımsal ayarlamalarla daha kullanışlı hale getirilebiliyor. Tabletin üzerindeki 4 tuş karanlıkta mavi ışığıyla gerçektende güzel görünüyor, ortadaki dokunmatik zoomlama düğmesi de dahil olarak tümünü yazılımla programlamak mümkün. Üstteki tuş bölümü kaygan ve parlak plastikken çizim yapılan alan ve etrafı mat malzeme. Tabletin inceliği ise yaklaşık 4-5mm. WACOM Volito2'lerde sıkça şikayet edilen yuvarlak çizimlerdeki kesilmeler yaşanmıyor, düşündüğünüzü çizmeniz mümkün. BAMBOO S ENGLISH size engel değil konforlu bir araç olacak şekilde yapılandırılmış.

Yine üzerinde durulması gereken önemli bir noktada kalem pilsiz çalışıyor, herhangi bir enerji bağlantısı olmadan kullanılabiliyor. Üzeri yumuşak plastikle kaplı, eliniz terli bile olsa kayması gerçekten de zor. Tuşlar parmaklara yakın şekilde konumlandırılmış ve yazılımla programlanabiliyor. Marifetli kalemin arkası da silgi olarak kullanılabiliyor. Kalemin hem ucunu hem de arkasını korumak içinde 2 kapak mevcut. Yalnız bu kapaklar öyle çok uzun ömürlü koruyucularda değiller. Kalemin masaüstü standı da yine çok şık tasarlanmış, kalemi dik veya yatay konumlandırmak mümkün.

Windows Vista desteği
Vista üzerinde tam destekle kullanılabiliyor tablet, Vista üzerinde USB'den tanıtır tanıtmaz sol tarafa yerleşen ekran klavyesi ile el yazısı tanımlama özelliğini kullanmanız veya Vista Journal yazılımı ile el yazısı notlar tutmanız mümkün. Wacom bu konuya gerçekten çok iddialı hazırlanmış, paket üzerinde gelen "JustWrite Office" ile tabletin kullanılabilirliği çeşitlendirilmiş.

Ürün malzeme kalitesi ve kullanılabilirliğe verdiği imkânlarla bizdenden fazlasıyla geçer not aldı. A6 boyutu normalde küçük olarak düşünülse de taşınılabilirliği ile de aslında bir avantaj olabilir, modern ressamlar için...
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Wacom Bamboo S English
Ürün Markası Wacom
CHIP Online Notu
68
Çözünürlük 2540 lpi
Tablet Boyutları 200 x 185 x 10 mm
Aktif Alan 148 x 92.3 mm
Basınç Seviyeleri 512
Renk Siyah
Paketin içeriği Tablet, kalem, kalem standı, USB kablo, kullanım kılavuzu, yazılım CD'si
Garanti 2 yıl
İşletim sistemi Windows 98SE, 2000, Me, Windows XP, Windows Vista, Mac OS 10.2.6
Okuyucu Yorumları