MY Cloud EX2'yle verilerinizi ağa açın.

Ev ve mini ofislere uygun yapıda olan MY Cloud EX2'yle verilerinize her yerden erişin!

CHIP Online Notu 77
  • Şık tasarım
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Uygun performans
  • Uygulama desteği
  • Aynı segmentte güçlü rakipler var

Kişisel bulut depolama alanı olarak kullanılabilecek olan NAS sistemleri son zamanlarda ilgi çekici bulmaya başladıysanız WD'in son olarak kullanıcılarla paylaştığı MY Cloud EX2 sizin için uygun bir ürün olabilir. Şık tasarımı ve kullanım kolaylığıyla dikkat çeken MY Cloud EX2, entegre WD Red NAS sabit sürücüleri ile kurulum gerektirmeden çalışıyor, ayrıca elbette diğer 7200 RPM sürücüleri de destekliyor.

Bugün inceleyeceğimiz MY Cloud EX2, çift yüklemeli bir yapıya sahip. Dahili depolama birimleriyle gelen NAS, toplamda 4 TB'a kadar destek veriyor. Elbette disksiz kasa satın alıp iki sürücüye kadar istediğiniz sürücüyü eklemeniz de mümkün. Verilerinizi RAID 0, 1; JBOD ve sürücü dağıtma modlarıyla yönetebileceğiniz MY Cloud EX2'ye şimdi daha yakından bakalım.

4 TB'lık kapasite

MY Cloud EX2, tasarımıyla gayet şık ve güzel görünüyor. Sağlam kasasının üst kısmında sürücüleri yükleyeceğiniz bir kapak bulunuyor. Diskleri kolay bir şekilde burayı kullanarak yükleyebiliyorsunuz. NAS'ın çift yüklemeli yapıda olduğunu da belirtelim.

Ön yüzünde LED'li küçük bir bildirim alanı bulunduran MY Cloud EX2, burada güç ve diskleri işaret ediyor. Cihazın arka yüzüne baktığımızda burada da bir Ethernet bağlantısı ve iki adet USB 3.0 portu görüyoruz.

1.2 GHz hızında çalışan bir işlemcinin sahibi olan MY Cloud EX2, ayrıca 512 MB RAM bellek ile destekleniyor. Bu iki birimi mercek altına alacak olursak piyasada daha yüksek hızda çalışan modellerin olduğunu da hatırlamak gerekiyor. Ancak MY Cloud EX2'nin ev ve küçük ofisler için geliştirildiğini düşünürsek, bu değerler yeterli görünüyor.

4 TB'lık disk kapasitesine sahip olan MY Cloud EX2, dahili bu alanıyla kabaca 800 bin fotoğraf, 307 saat video ve 1 milyon şarkıyı depolayabilmeniz için olanak tanıyor. Ayrıca arkasında bulunan USB 3.0 bağlantıların kullanarak harici sürücülerinizi de MY Cloud EX2'ye bağlayabilir ve böylece depolama kapasitenizi genişletebilirsiniz.

Eğer MY Cloud EX2'ye dahili olarak farklı bir sürücü takmak isterseniz MY Cloud EX2'nin internet sitesinde yer alan "Uyumluluk" tablosunu incelemenizi öneriyoruz. Zira cihaz her 7200 RPM'lik sürücüyü desteklemiyor.

Kullanım ve performans

MY Cloud EX2 ile tüm içeriğinizi uzak bir sunucu yerine ev veya ofis ağınızda emin ellerde güvende tutmanız mümkün. Diğer genel bulut servislerinin aksine herhangi bir aylık ücret veya kotalarla sınırlanmak zorunda kalmadığınız cihazın yazılım desteğini gayet başarılı bulduk.

MY Cloud mobil ve masaüstü uygulamalarını kullanarak verilerinize her an her yerden erişebilmeniz mümkün. Cep telefonu, tablet veya farklı bilgisayarlardan verilerinizi görebilir ve aynı zamanda Dropbox gibi kullandığınız diğer bulut servisleri arasında dosya aktarımı yapabilirsiniz. Ayrıca MY Cloud EX2 sisteminizi anlık olarak kontrol edebiliyorsunuz. Dashboard Cloud Access arabirimini kullanarak sürücüleriniz hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Peki, MY Cloud EX2'nin performansını nasıl bulduk. Açıkçası MY Cloud EX2'nin dosya yazma ve okuma noktasındaki genel performansı gayet başarılı. Yaklaşık 5 GB'lık dosyaları yazıp okuduğumuzda okuma hızıyla saniyede 102 MB'ı gördüğümüz MY Cloud EX2, yine aynı boyuttaki dosyayı saniyede 77 MB'la yazma performansı gösterdi. Elbette bu noktada piyasada MY Cloud EX2 ile aynı segmentte daha güçlü modellerin olduğunu da söylemek gerekli.

Özetle

Ev ve küçük ofisler için kullanışlı bir seçenek olan MY Cloud EX2; kolay kurulumu ve kullanımının yanında uygun performansıyla da iyi bir model. Depoladığınız verilerinize gerek bilgisayardan gerek cep telefonu ve tablet gibi mobil platformlardan erişebileceğiniz MY Cloud EX2, 4 TB'lık kapasitesini USB 3.0 desteğiyle arttırabilmenize de olanak tanıyor.

Kimler Almalı

Verilerini her yerden erişilebilir hale getirmek isteyen küçük ofis sahipleri ve ev kullanıcıları tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

MY Cloud EX2'ye alternatif olarak Synology'den Synology DS214play'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli WD MY Cloud EX2
Ürün Markası WD
CHIP Online Notu
77
Kapasite 4 TB
Arayüz Gigabit Ethernet, USB 3.0 x2
Ethernet 10 / 100 / 1000 Mb/s
İşletim Sistemi Windows / Mac
Boyutlar 171 x 154 x 99 mm
Ağırlık 1.60 kg
Okuyucu Yorumları