Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı İnceleme

Ofisinize üretken ancak düşük maliyetli yeni iyi bir çalışan mı arıyorsunuz? Xerox B1025 ile tanışın

CHIP Online Notu 95
  • Kompakt tasarım
  • Baskı hızı ve kalitesi
  • Ekran ile kolay kullanım
  • Uzaktan erişim seçenekleri
  • Güvenlik
  • Mobil yazılım desteği

Yazıcılar küçük / büyük her ofisin vazgeçilmez cihazları arasında. İş yaşamının önemli bir kolunu oluşturan yazıcılar, elbette kompakt boyutlarda olması, düşük enerji tüketmesi ve elbette baskı maliyetini minimumda tutması gibi kriterlerle birbirlerinden farklılık yaratıyorlar. Elbette baskı kalitesi de önemli bir diğer kriter. Aralarından en iyisini bulup ofise getirmek ise müşterinin işi. Peki, hangi birini seçmeli? Bugün buna iyi bir fikir verecek bir model hakkında konuşacağız.

Bütçenizi zorlamayan ama daha fazla üretkenlik ile donalı bir yazıcıya ihtiyacınız varsa, bugün yakından bakacağımız Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı tam size göre bir seçim olabilir. Zira Xerox B1025 siyah beyaz çok fonksiyonlu yazıcı; ofiste alan kazandıran küçük yüzey alanı, yüksek hızlı yazdırma ile tarama özellikleri ve günümüzde iş dünyasının talep ettiği mobil yazdırma yetenekleri ile donatılmış bir model oluyor.

Her ofise lazım

Her ofise lazım

Tasarımıyla oldukça kompakt boyutlarda bir çok fonskiyonlu yazıcı olan Xerox B1025, bir ofisin tüm yazıcı ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. Çift taraflı fotokopi makinesi, yazıcı, renkli tarayıcı ve faks işlevlerini makul fiyatlı tek bir siyah beyaz cihazda bir araya getirebilen model, kolay kullanım için dokunmatik bir ekran da bulunduruyor.

4.3 inç boyutunda bir renkli dokunmatik ekran üzerinden kolaylıkla kontrol edilebilen yazıcı, ayrıca ağa dahil edildikten sonra tüm ayarlamaları Xerox Embedded Web Server ile uzaktan bilgisayar üzerinden de yapabilmenizi sağlıyor. Burada seçim tamamen size bırakılmış. Bu sayede esnek bir kullanım gözeten Xerox B1025, böylece tıpkı kompakt tasarımıyla olduğu gibi kullanımıyla da esneklik sunuyor.

Üst seviye performans

Üst seviye performans

Peki, Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, performansıyla nasıl? 1Ghz işlemci gücü ve 1.5 GB bellek kapasitesi ile baskı hızında iyi işler çıkaran Xerox B1025, dakikada 25 sayfaya kadar baskı alabiliyor. Yazıcının aylık baskı kapasitesi ise tam 50 bin sayfa. Böylece hem hızlı hem de düşük maliyetli olan Xerox B1025, baskı kapasitesiyle ise çekmecesinde 250 kağıtlık alana sahip. Eğer işletmenize daha fazlası gerekiyorsa, hiç sorun değil. Xerox B1025'e isteğe bağlı ikinci kağıt kasetini ilave ederek kapasiteyi arttırabilirsiniz.

1200x1200 dpi'a ulaşan baskı kalitesi sayesinde dokümanlarınızı fark edilir bir netlikte basabilecek olan Xerox B1025, A3'e kadar kağıtları destekliyor. Bu arada yalnızca ağa dahil ettikten sonra yalnızca uzaktan baskı almıyor, isterseniz yanına gidip USB cihazlarınızdan da yazdırma işlemi yapabiliyorsunuz. Bu arada mobil cihazlar üzerinden de elbette yazıcıya ulaşmanız mümkün. Apple AirPrint, Xerox Print Service, Mopria Print Service uygulamaları ile iOS ve Android platformlarıyla kolaylıkla mobil baskı alabiliyorsunuz.

Elbette güvenlil de bir diğer önemli nokta. Xerox B1025'ye yer alan; AES 256 bit şifreleme, IP filtreleme ve Güvenli Yazdırma gibi en son güvenlik özellikleri ile hassas dokümanlarınızı istenmeyen alıcılardan koruyabileceğinizi de belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, baskı kalitesi, baskı hızı, maliyetli olması, kompakt tasarımı ve esnek çalışma özellikleriyle rahatlıkla tercih edilebilecek bir model oluyor. Eğer ofisinizde iyi bir çok fonksiyonlu yazıcı arıyorsanız, mutlaka bir bakmadan geçmeyin deriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı
Ürün Markası Xerox
CHIP Online Notu
95
Hız 25 sa/dk'ya kadar
Baskı Kapasitesi 50.000 sayfa/ay
İşlemci 1 GHz
Bellek 1.5 GB
Bağlantı Ethernet 10/100Base-T, USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct
Çözünürlük (Kopyalama) 600x600 dpi
Çözünürlük (Yazdırma) 1200 dpi'a kadar
Tarama 600x600 dpi'a kadar
İlk Kopyanın Çıkış Süresi En hızlı 7.6 saniye
İlk Sayfanın Çıkış Süresi En hızlı 8.9 saniye
Mobil Yazdırma Apple AirPrint, Xerox Print Service, Mopria Print Service
Kağıt Çıkışı 250 yaprak