Xiaomi Redmi S2 İnceleme

Xiaomi'nin yeni telefonu Redmi S2'yi A'dan Z'ye değerlendirdik. İşte, Xiaomi Redmi S2 incelemesi!

Xiaomi Redmi S2 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Verimli performans
  • Geniş ve canlı ekran
  • Android 8.1 Oreo
  • MIUI 9 özellikleri
  • Çift SIM kart desteği
  • Yapay zeka destekli kameralar
  • Fiyat/performans
  • FM radyo var
  • Kutuda kulaklık yok
  • microUSB 2.0 kullanıyor

Akıllı telefon pazarı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük hareket gösteren bir teknoloji pazarı. Ancak son yıllarda yükselmeye başlayan akıllı telefon fiyatları, kuşkusuz tüketiciyi karar verme aşamasında fiyat/performans değerlendirmesi yapmaya itiyor. Özellikle 5000 TL psikolojik sınırının da aşılması ile birlikte kullanıcılar, iyiden iyiye daha uygun fiyatlı akıllı telefonlara yönelmeye başladılar. İşte bu noktada da son yıllarda ülkemizde adını sıkça duyurmaya başlayan Xiaomi devreye giriyor. Zira Çinli şirket, en başından beri fiyatıyla uygun, ancak kalitesiyle üst seviye akıllı telefon modelleri üreterek, ülkemizde kendine has bir kitleye ulaşmayı başardı. Özellikle amiral gemisi seviyesinde Mi 5 ve Mi 6 modelleriyle büyük rağbet gören Xiaomi, şimdi ülkemizde daha aktif olacak. Zira GearBest'in ülkemizde ofis açmasıyla Türkiye pazarına resmen giren Xiaomi, önümüzdeki dönemde akıllı telefon pazarındaki dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Bunun ilk adımı da, Xiaomi'nin yeni modeli, elimizdeki Redmi S2 oluyor. Bu incelememizde Redmi S2'nin tüm detaylarını ele alacağız. Elbette önce söze her zamanki gibi tasarımla başlayacağız.

Xiaomi Redmi S2 tasarımı nasıl?

Xiaomi Redmi S2 tasarımı nasıl?

Özellikle daha büyük ekranlı akıllı telefonlara ihtiyaç duyduğumuz günümüze uygun olarak 5.99 inç boyutunda hazırlanan Redmi S2, buna karşın belirgin biçimde hafif bir akıllı telefon. 170 gram ağırlığında olan Redmi S2, alüminyum kasasının kenarlara doğru incelen hattıyla oldukça da ince görünüyor. Altın, pembe altın ve elimizdeki gri renkleriyle bulunabilen telefon, arka yüzeye ortalanan parmak izi sensörü ve köşedeki çift kamera dizilimiyle de dikkat çekiyor.

Genel olarak sade bir görünüme sahip olan Redmi S2, çift SIM kart desteği sunan bir model. Böylece aynı anda iki hattını birden kullanmak isteyenleri geri çevirmeyen telefon, üstelik bunu microSD kart seçeneğinden vazgeçmeden yapmış. Telefonun sol kenarında yer alan çekmece içinde çift SIM kart girişi ve ayrıca microSD kart yuvasını görebiliyorsunuz. Böylece hibrit SIM yuvası tercih eden modellere göre daha fazla serbestlik sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Redmi S2'nin sağ kenarında güç ve ses butonlarını, üst kenarda da 3.5 mm'lik kulaklık girişini görmek mümkün. Telefonun alt yanında da şarj yuvası ile hoparlör mazgalları yer alıyor. Şimdi Redmi S2'nin ön yüzünü çevirelim ve ekrana bakalım.

Xiaomi Redmi S2 ekran özellikleri

Xiaomi Redmi S2 ekran özellikleri

Redmi S2, büyük boyutlu ekran kullanmak isteyenler için uygun yapıda hazırlanmış. 5.99 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan telefon, yine son dönemin amiralleri gibi 18:9 görüntü oranı sunuyor. Bu, videolar ve oyunlarda daha fazla görüntü alabileceğiniz anlamına geliyor. İnceltilmiş ekran kenarları ile geniş bir görüntü sağlayan telefon, ekran – gövde oranıyla yüzde 74.5 seviyesinde.

Ekran panelinde tercih edilen IPS LCD sayesinde renkleri doygun şekilde görüntüleyebilen Redmi S2, ayrıca yine IPS panel nedeniyle geniş görüş açısı da sağlabiliyor. Ekran çözünürlüğü olarak da 1440 piksel kullandığını söyleyelim. Bu çözünürlük oranıyla kategorisinin yüksek çözünürlüklü modellerinden biri olan telefon, az sonra detaylarından bahsedeceğimiz arayüzü üzerinden ekranın kontrast ve renklerini düzenlemenize olanak tanıyor, ayrıca mavi ışık emisyonunu azaltmanıza izin veriyor. Bu da özellikle gece kullanımlarınızda, ekranın gözünüzü almasını engelliyor. Son olarak ekranın 450 nit maksimum parlaklığa ve 1000:1 kontrast oranına sahip olduğunu da söyleyelim.

Xiaomi Redmi S2 işletim sistemi detayları

Xiaomi Redmi S2 işletim sistemi detayları

Redmi S2, Android 8.1 Oreo'yu kullanıyor. Böylece en güncel işletim sistemini kullanan modellerden biri olan Redmi S2, ayrıca Xiaomi'nin güncellenen MIUI 9 arayüzü ile beraber geliyor. Yeni arayüz yazılımı ile beraber hız konusunda birtakım iyileştirmelerde bulunan Xiaomi, arayüze yeni işlevsel özellikler de eklemiş.

MIUI 9 arayüzü ile uygulamaların selef güncellemelere göre 2 kat daha hızlı yüklenmesini sağlayan Xiaomi, aynı zamanda yapılan testlerde de arayüz dolaşım hızını rakiplerinin önüne geçirmeyi başarmış. Bu sayede gerek ekranlar arası geçişlerde gerek uygulamalar arası dolaşımda gayet seri bir performans yakalayan telefon, ekranı bölme özelliği ile aynı anda iki farklı uygulamayı görüntülemenizi de sağlıyor.

Redmi S2'de dikkatimizi çeken önemli özelliklerden biri ise, ayarlar menüsünden ulaşabildiğiniz İkinci Alan oldu. Bu özelliği aktifleştirerek, Redmi S2'de iki farklı arayüz alanı açabiliyor, yani bir nevi tek telefon içinde, iki farklı telefon kullanabiliyorsunuz. Bu uygulama neticesinde her bölümün düzeni birbirinden farklı olabiliyor. Bu özelliği sizin de oldukça ilgi çekici bulacağınızı düşünüyoruz.

MIUI 9 işletim sisteminin bir diğer özelliği ise, telefonun geniş ekranından yalnızca oyun ve videolarda değil, genel kullanımda da tam kapasite faydalanabilmeniz oluyor. Yine ayarlarda bulacağınız Tam Ekran Görünümü kısmından, Tam Ekran Hareketleri seçeneğini seçerek, ekranın altındaki navigasyon çubuğunu kaldırabilir, böylece ek alan kazanabilirsiniz. Bu seçenek ile daha geniş bir görüntü alanı kazanmanız yanında, daha sezgisel bir kullanım imkanı sağlayacağınızı da söyleyebiliriz.

Fazlasıyla sade hazırlanmış arayüz, üst barda işlevsel kısayol fonksiyonlarını bir arada sunarken, bu alanı bir kademe daha çektiğinizde, altında daha fazla seçeneği ulaşılabilir hale getiriyor. Ekranda yer alan Temalar seçeneğinden pek çok farklı temayı seçebileceğiniz telefonda, yine Güvenlik uygulaması yoluyla bir dizi seçeneğe erişebiliyorsunuz. Bu alanı kullanarak derin temizlik yapabilir, uygulamaları yönetebilir, oyun hızınızı arttırabilir ve pil kullanımınızı optimize edebilirsiniz.

Arayüze ilişkin son olarak, ekranı sağa çektiğinizde karşınıza çıkan AppVault ile sık kullandığınız işlevlere hızlıca erişebileceğinizi ve Mi Kumanda yoluyla televizyonunuzu Redmi S2 üzerinden kontrol edebileceğinizi söyleyelim ve şimdi telefonun teknik detaylarına geçelim.

Xiaomi Redmi S2 performansı nasıl?

Xiaomi Redmi S2 performansı nasıl?

Redmi S2, performansa yönelik Qualcomm Snapdragon 625 işlemciden güç alıyor. 8 çekirdekli yapıda olan bu işlemcisiyle üst segmente yakın grafik çizen telefon, mobil oyunlar için Adreno 506 grafik işlemciyi de kalbinde taşıyor. 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip olan Redmi S2, depolama alanını 256 GB'a kadar microSD kart yoluyla arttırma imkanı da tanıyor elbette.

Redmi S2'nin teknik kadrosuna ilişkin önemli bir detay da kuşkusuz batarya alanı oluyor. Telefonda 3080 mAh kapasitesinde batarya kullanılmış. Bununla günü çıkartan bir performans gösteren telefon, özellikle güç tüketimi ve performans arasındaki dengeyi sağlamasıyla hoşumuza gitti. Standart uygulamaları sorunsuz şekilde çalıştıran telefon, çoklu görevlerde teklemeden çalışıyor, ayrıca verimli bir oyun deneyimi sağlıyor. Buna örnek olarak Redmi S2 ile geçirdiğimiz süre boyunca son dönemin popüler mobil oyunu PUBG de dahil olmak üzere pek çok oyunu rahatlıkla oynadığımızı söyleyelim.

Telefonun performansından işletim sistemi kısmında da bahsetmiştik. Gayet akıcı bir kullanım sağlayan telefonun parmak izi sensörüne de bu noktada değinmek lazım. Telefonun arka yüzeyinde yer alan sensör, gerek ilk tanımlama işleminde gerek sonrasında hızlı tepki süresi sunuyor. Farklı açılardan da olsa parmağınızı dokundurduğunuz anda etkileşime girebilen Redmi S2, bu özelliğiyle de orta – üst sınıf kategoride yer alan akıllı telefonlarla kıyaslamamıza göre iyi iş çıkartıyor.

Xiaomi Redmi S2 kameralar

Xiaomi Redmi S2 kameralar

Redmi S2, yine son dönemin çok konuşulan yapay zeka desteğini kameralarında bizlere gösteren bir model. 12 MP ve 5 MP şeklinde çift kamera dizilimine arka yüzünde yer veren telefon, portre modunda yapacağınız fotoğraf çekimlerinde Bokeh efekti olarak da bilinin arka planın flulaştığı kareleri yakalayabiliyor. Bu şekilde objeyi ön plana çıkaran çekimler yapabiliyorsunuz. Buna ilave olarak selfie çekimlerinde kullandığı yapay zeka ile profildeki detayları düzeltebilen Redmi S2, yapay zekayı kullanma tercihini size bırakmış. Özçekimlerde kamera arayüzündeki profil simgesine tıkladığınızda açılan yapay zeka, böylece sahneyi tanıyarak çevrenizi flulaştırıyor ve bu sayede alan derinlikli özçekimlere izin veriyor.

Yapay zeka ile güçlendirilen ön kameradan hazır bahsetmişken, ön kameranın 16 MP ölçüsünde olduğunu, f/2.0 diyaframa sahip olduğunu ve LED selfie ışığı ile ışık koşulları düştüğünde de net çekimler yapabildiğini söyleyelim.

Fotoğraf çekimlerinde detay düzeltme noktasında Piksel Birleştirme teknolojisinden güç alan Redmi S2, bu teknolojisi ile 4 pikseli tek bir büyük piksele dönüştürebiliyor ve bunun neticesinde de detay kaybı yaşamanızı engelliyor. Sınıfındaki akıllı telefonlardan bu anlamda daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknik adımı atlamamak adına Redmi S2'nin arkasında bulunan 12 MP'lik ana kameranın Sony IMX 486 sensöre sahip olduğunu ve faz algılamalı otofokus desteği sunduğunu belirtmek gerek. Yine 16 MP ön kamera da Samsung S5K5E8 sensör ile geliyor ve HDR desteği sunuyor.

Kamera adımını da noktalamadan son olarak yine Redmi S2'nin özçekimlere özel dokunuşlarda bulunmak isteyenlere Beutify 4.0 güzellik modu sunduğunu, panorama ve manüel mod çekim imkanı tanıdığını da belirtelim ve artık sonuç bölümüne geçelim.

Özetle

Evet, yine uzunca bir incelemenin ardından sonunda sonuç bölümüne ulaştık. Xiaomi Redmi S2, bütçe dostu modellerden biri oluyor. Bulunduğu segment ise orta – üst seviye. Teknik altyapısına uygun olarak konumlandığı kategoriye ise hareket getireceğini rahatça söyleyebiliriz. Bu noktada en fazla dikkat çeken yanını ise kuşkusuz yapay zeka destekli kamerasıyla oluşturuyor. Diğer yönleriyle de yine segmentin başarılı bir üyesi oluyor.

GearBest üzerinden edinilebilecek olan Xiaomi Redmi S2'nin fiyatı ise 1099 TL olarak belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı bir akıllı telefon sahibi olmak isteyen, yapay zeka destekli çift kamera tercihi olan ve orta –üst segment arası bir model arayanlar Xiaomi Redmi S2'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer yine fiyat/performans dengesinde duran ve üst segment bir akıllı telefon arıyorsanız yine Xiaomi Mi 6'yı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xiaomi Redmi S2
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciQualcomm Snapdragon 625
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.99 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1440 px
Grafik İşlemciAdreno 506
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera12 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar77 x 160 x 8.1 mm
Ağırlık170 gr.
Okuyucu Yorumları