XPG Slingshot İnceleme

EC şekliyle sandığınızdan daha tanıdık bir oyun faresi olan XPG Slingshot’ı inceledik.

CHIP Online Notu 75
  • EC1 şekline sahip
  • Fiyat performansı son derece iyi
  • Başarılı paracord kablo
  • Korkunç bir creaking (gıcırdama) sorunu var
  • XPG Prime yazılımı çok sıkıntılı

Oyuncu farelerinin geçmişi daha eskilere gitse de, bugünkü alışkanlıklarımızı kazandıran marka Zowie ve onların simetrik (FK) ve ergo (EC) serileri oldu. Oyun dünyasının tanıştığı gurme fareler olan bu ürünlerin şekilleri çok sayıda marka tarafından kendi ürünlerine entegre edildi ve bazıları Zowie’nin kalitesi ve performansını geride bırakacak kadar başarılı yapımlardı. XPG Slingshot da aynı formülü uygulayıp başarı hedefleyen bir oyuncu faresi olarak karşımızda duruyor.

XPG Slingshot tanıdık demiştik ama bunun tek sebebi Zowie EC1 ile aynı ölçüler ve şekle sahip olması değil. Gamesir GM500 modeli de muhtemelen XPG Slingshot ile aynı OEM üreticisi tarafından üretiliyor. EC1’in aksine delikli gövde tasarımını tercih eden XPG Slingshot’a hayat veren sensör ise PixArt PMW 3360. Biraz yaşlandı sayılır ama kablosuz fareler için uygun olmaması dışında (güç tüketimi yüksek) halen tüm performans gereksinimlerini karşılayabilen bir sensör. 12000dpi hassaslık, 50G hızlanma ve 250 IPS gibi değerlere sahip olan Slingshot’ın lift-off yüksekliği ise tam sınırda; 2.0mm.

2 bölge, oldukça parlak RGB aydınlatmaya sahip olan Slingshot’ın oldukça büyük bir tekerleği var ve tactile hissi Zowie’lere göre çok daha hafif. 20 milyon tuş basım ömürlü ve bir farede ilk kez gördüğümüz Kailh Red Dot anahtarların verdiği his hiç fena sayılmaz. Bununla birlikte Slingshot’ın üretim kalitesi ve performansını gölgede bırakan bir unsur var: Bu, bizim bugüne kadar gördüğümüz en fena gıcırdayan (creaking) fare. Öyle ki biraz sert bastırmanız öndeki anahtarlara komut gitmesi için yeterli.

XPG bu modelde PTFE skatezler ve paracord benzeri bir kablo kullanmış. İkisi de işini gayet iyi yapıyor, bunu da söylememiz gerek.

Sonuç

Neticede XPG en azından shape açısından kumar oynamamış ve ortaya korkunç creaking sorunları dışında saygı duyulacak bir ürün çıkartmış. 669 TL civarındaki fiyatıyla da Steelseries Rival 3 ve Logitech G102/203 gibi rakipleri söz konusu. Fiyat performansı son derece iyi. O anlamda uygun fiyatlı ve performansı etkili bir oyun faresi arıyorsanız değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli XPG Slingshot
Ürün Markası XPG
CHIP Online Notu
75