ZYXEL Aurora İncelemesi

Güvenliği gece – gündüz elden bırakmak istemeyenlere ZYXEL Aurora'yı tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Kolay kullanım
  • Kayıt performansı
  • 16 GB ücretsiz depolama
  • Mobil şarj cihazı ile çalışabiliyor
  • Tasarımı dikkat çekici
  • Yüksek fiyat

Güvenlik her zaman önemliydi, ancak son dönemde çok daha önem duyulması gereken bir konu haline geldi. Okullar henüz açılmışken, artık ebeveynler çocuklarını, onları uzaktan takip edebilecekleri ve her an iletişim kurabilecekleri takip cihazlarıyla okula gönderiyor, evlerini veya iş yerlerini ise bulut kamera sistemleriyle takip ediyorlar. Tedbir almak her zaman için iyidir, bu nedenle bugün elimizdeki ürünün önemi büyük.

ZYXEL Aurora, basit bir kullanım ve kurulumu olan, tasarımıyla olduğu kadar yaptığı işiyle de rahatlıkla beğenilecek cihazlardan biri oluyor. Hem gündüz hem gece kayıt yapabilen cihazın depolama sorununu ise ZYXEL çözüyor. 16 GB'a kadar ücretsiz depolama alanı sunan ZYXEL, Zyxel Personal bulut depolama imkanı tanıyor. Şimdi Aurora'ya biraz daha yakından bakalım.

LED ışıklandırmalı üçgen tasarım

LED ışıklandırmalı üçgen tasarım

ZYXEL Aurora, tasarımıyla köşeli üçgen yapısıyla dikkat çeken bir bulut kamera. Altında yer alan ayağı ister çıkartabiliyor, ister bu şekilde ayaklı olarak da kullanabiliyorsunuz. Elbette onu duvara montajlamanız da mümkün. Bunun için kutu içeriğinde gerekli malzemeler yer alıyor. Yine kutu içinde, cihaza güç sağlayabileceğiniz uzunca bir kablo ve adaptör de mevcut. Ancak ZYXEL, Aurora'yı prizlere uzatmaya çalışmak yerine, onu mobil şarj cihazıyla çalıştırabilecek şekilde tasarlamış. USB Type-C portu üzerinden güç sağlayan Aurora, böylece onu mobil şarj cihazına bağlayarak istediğiniz yere konumlandırma imkanı tanıyor.

Kameranın çerçevesinde LED ışıklandırma yer alıyor. Başlarken mavi renkle yanan LED, çalışırken yeşil, hata durumunda kırmızı, bağlanma aşamasında sarı ve gece modunda beyaz renkle renkleniyor. Böylece kameranın ne durumda olduğunu, bu LED ışıklardan anlayabiliyorsunuz.

Aurora'yı, akıllı telefon ve tablet üzerinden kontrol edebiliyor ve takip edebiliyorsunuz. Bunun için bir mobil uygulama kullanmanız gerekiyor. ZYXEL Aurora, adıyla arattığınızda bulabileceğiniz iOS ve Android uygulaması yoluyla, kolayca cihazınızı ekleyebiliyor ve görüntü almaya başlayabiliyorsunuz.

Başarılı (gece & gündüz) kayıt

Başarılı (gece & gündüz) kayıt

Aurora, Sony sensör ile güçlendirilmiş Full HD kameraya sahip. F/2.0 fiyaframlı olan bu CMOS sensör, 145 dereceye kadar görüş açısı sağlayabiliyor. Böylece hem geniş görüş açısı hem de düşük ışık performansı sunan kamera, ayrıca pek çok diğer bulut kameranın gece performansında sunduğu monochrome yerine, renkli görüntü kaydı yapıyor. Bu anlamda Aurora'nın gece performansını gayet beğendiğimizi söyleyelim. Tabii ki kayıt yapılan ortamda ufak da olsa bir ışık bulunması, görüntü kalitesi bakımından önem arz ediyor.

Yine bu tip cihazlarda çift yönlü iletişim kurulabildiğini görüyoruz. Yani bu cihazı aynı zamanda çocuk monitörü olarak da kullanabiliyorsunuz. Cihazın üzerinde bir mikrofonun yanı sıra bir hoparlör de bulunuyor. Böylece akıllı telefonunuzdan kameraya seslenmeniz mümkün. Yani Aurora'yı çocuk odasına yerleştirirseniz, çocuğunuzu izlerken aynı zamanda sesli olarak da istediğinizde erişebileceksiniz.

Aurora ile kaydedilen görüntüleri tekrar izleyebileceğiniz gibi, canlı izleme özelliği ile elbette her an anlık görüntülere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca yine uygulama üzerinden hareket algılama alanı seçebiliyorsunuz. Ekranda belirli bir bölgeyi belirterek daha hassas seçim yapabilmeniz mümkün. Böylece olası bir hareket algılanırsa, telefonunuza anlık bildirim iletiliyor.

Aurora'nın bir başka avantajlı yanı, zamanlama yapabilmeniz. Yani kameranın belirli zamanlarda kayıt yapmasını istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz. Böylece gece uykuda veya evde olmadığınız zamanlarda kayıt yapmayı seçebilirsiniz.

Özetle

ZYXEL Aurora, kullanışlı ve başarılı bir bulut kamera oluyor. Çekim yeteneğiyle beğendiğimiz gibi, kullanım kolaylığı noktasında da fazlasıyla hoş özellikler sunuyor. Sony lens bulundurması önemli bir artı, ayrıca mobil şarj cihazı ile çalıştırılabilmesi iyi fikir. Kameranın tasarımı da güzel, ancak dikkat çekici bir yapısı olduğu için, kendini çok belli ediyor. Özellikle üçgen biçimli LED ışıklarıyla çok ön planda. Bu tasarımı onu güzel gösteriyor belki, ancak bir güvenlik kamerasının dikkat çekmemesi gerektiği gerçeği de gün gibi karşımızda duruyor. Neyse ki LED ışıkları uygulama üzerinden kapatabiliyorsunuz.

Toparlayacak olursak, tedbiri elden bırakmayıp bu tür bir bulut güvenlik kamerası edinmek herkesin içini rahatlatacaktır. Bu kategoride çok sayıda seçenek bulunuyor ve bunlardan biri de ZYXEL Aurora oluyor. Söylediğimiz gibi performansıyla ve kullanım seçenekleriyle gayet tercih edilesi bir model olmuş.

ZYXEL Aurora'yı şu an piyasada 1000 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Ev veya ofisini sürekli takip etmek isteyen ve çocuğuna her an görsel veya sessel olarak erişmek isteyenler, ZYXEL Aurora'yı rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

ZYXEL Aurora'ya alternatif olarak TP-Link NC220'yi de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZYXEL Aurora
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
Görüntü Algılayıcı Sony 1/2.8", Arka aydınlatmalı CMOS sensör
Çözünürlük 2.1 MP
Lens 2.8 mm/F 2.0, 145 derece
Video Sıkıştırma H.264
Depolama 16 GB (ücretsiz)
Hoparlör 0.48w (1 adet)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.1
Güç 4 watt (maks.)
Boyutlar 129 x 68 x 83 mm
Ağırlık 880 gr.
Okuyucu Yorumları