Yüksek ağ performansı isteyenlere.

Güçlü ADSL performansının yanında diğer ağ özellikleriyle de oldukça dikkat çekici.

CHIP Online Notu 96
  • Yüksek performans
  • NAS sunucu görevi
  • Kullanışlı arabirim
  • 5 GHz desteği yok

Kullanıcılara sunduğu ağ çözümleriyle dünya genelinde popüler firmalar arasında olan ZyXEL, ülkemizde de fazlasıyla rağbet görüyor. Yeni bir ürünüyle daha test merkezimize konuk olan firma, bu incelememizde çok fonksiyonlu yeni nesil ADSL2+ modemiyle bizlerle. Yeni nesil özelliklere ev sahipliği yapan ZyXEL P-660HNU-F1, yalnızca internete bağlanmanızı sağlamıyor, bunun yanında kullanışlı seçeneklere de ev sahipliği yapıyor.

Yüksek ağ performansı

802.11n teknolojisini kullanan ve 300 Mbps kablosuz bağlantı hızı sunan P-660HNU-F1, ADSL2+ ve fiber şebekeler üzerinden internete erişebiliyor. Ev ve ofis ortamları için uygun yapıda olan modem, gerek kullanım, gerek güvenlik, gerekse farklı kullanım çeşitliliği sunmasıyla oldukça kullanışlı. Üzerinde bulundurduğu 4 ethernet bağlantısı sayesinde aynı anda 4 farklı cihaza kablolu bağlantı sağlayabilen modem, bunun yanında çift anteni ile güçlü bir kablosuz bağlantı performansı sunuyor. Böylece modem kablosuz bağlantının duvarlar arasında kaybolmasını engelliyor. Bu arada 2.4 GHz bandı destekleyen P-660HNU-F1'in, 5 GHz desteği göstermediğini de söyleyelim. Ancak ürünün 5 GHz desteği bulunmamasının, ADSL performansını olumsuz etkilemediğinden emin olabilirsiniz.

P-660HNU-F1, üzerinde taşıdığı 2 adet USB 2.0 arabirimiyle de kullanım alanını genişleten bir modem. Bu USB birimlerini kullanarak modemi bir sunucu olarak da kullanabilmeniz mümkün. USB arabirimi üzerinden modeme bağlayacağınız bir harici disk veya USB bellekteki verileri, ağa bağlı diğer bilgisayar ve cihazlarla rahatlıkla ve güvenli bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Böylece aynı ağa bağlı iki bilgisayar arasında rahatlıkla harici diskinize veri transferi yapabilir veya modeme bağladığınız akıllı televizyonunuzda yine harici disk üzerinden film dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Kullanışlı arabirim

Farklı kullanım modları sunan P-660HNU-F1'in, oyunculara hitap eden bir modu da sahip. Özellikle online oyun oynayan kullanıcıları sevindireceğini düşündüğümüz bu özellik sayesinde ping seviyesi ciddi anlamda düşüyor. Böylece trafik sıkışmalarıyla karşılaşmadığını bir oyun keyfi sürebiliyorsunuz. Gelişmiş Port Önceliği Yönetimi (QoS) özelliği ile gerek oyun, gerek video, ses veya veri uygulamaları için trafik tipine göre önceliklerinizi belirleyebilmenizi sağlayan modem, böylece trafik sorununu aşmanıza olanak tanıdığı gibi, internetten gelebilecek tehditlere karşı da tam koruma sağlayabiliyor. Modemin üzerinde yer alan bir anahtar butonuna tıklayarak güvenli bağlantı sağlayabiliyorsunuz, ancak daha detaylı güvenlik aşamalarını modemin yazılımından hallediyorsunuz. Bu arada modemin arabiriminin oldukça kolay bir kullanım sunduğunu da söyleyelim. Tamamı kolay anlaşılır bir menü yapısına sahip olan arabirim, gayet kullanıcı dostu bir yapıda. Ayrıca az önce bahsettiğimiz oyun modunu da bu arabirim üzerinden tek bir tıkla değiştirebilir ve diğer modları da kullanabilirsiniz. Son olarak ZyXEL P-660HNU-F1'nin fiyatının şu sıralar 179 TL olduğunu da söyleyebiliriz.

Özetle

ADSL ve Ethernet portları üzerinden kablolu ve kablosuz ağ bağlantısı sunan P-660HNU-F1, ağ paylaşım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Güvenli internet için de rahatlıkla kullanılabilecek olan modem, kolay anlaşılır arabirimiyle de fazlasıyla başarılı.

Kimler Almalı

Ev ve ofis kullanıcılara uygun olan ZyXEL P-660HNU-F1, özellikle bir ağ kurmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Aynı ağ içinde USB arabirimine takılı bir harici disk üzerinden cihazlar arasında güvenli dosya paylaşımı yapabilmenize olanak tanıyan modem, bu anlamda da oldukça kullanışlı.

Alternatifleri

ZyXEL P-660HNU-F1, çift bant desteği göstermiyor. Bu eksiklik her ne kadar ADSL performansına yansımasa da, eğer satın alacağınız modemin çift bant desteği göstermesini istiyorsanız piyasada farklı seçenekler de bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL P-660HNU-F1
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
96
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
ADSL 1 x RJ11 portu
LAN 4 x Ethernet RJ45 portu
USB 2 x USB 2.0
Boyutlar 186 x 38 x 121 mm
Ağırlık 350 gram
Okuyucu Yorumları