ZyXEL'in yeni modemini test ettik!

ZyXEL'in yeni modemi hızlı olduğu kadar işlevsel bir modem isteyenleri memnun edecek kadar iyi mi?

CHIP Online Notu 95
  • Başarılı performans
  • Çekim gücü ve kalitesi
  • Kullanımı kolay arabirim
  • USB ile NAS desteği
  • 802.11ac standart desteği yok

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, sunduğu ağ çözümleriyle ülkemizde de fazlasıyla rağbet görüyor. Kullanıcı dostu yeni VMG3312-B10A ADSL2+/VDSL2 modemini pazara sunan ZyXEL, elbette yeni ürününü ofisimize de gönderdi. VDSL2 özelliğiyle yüksek hızda internet erişimi sağlayabileceği iddiası taşıyan yeni ürün VMG3312-B10A, oldukça kullanışlı seçeneklere ev sahipliği yapıyor. VPN ile güvenli bağlantı kurmayı mümkün hale getiren modem, üzerinde 4 port 10/100 Mbps ile 1 port 10/100 Mbps Ethernet WAN arayüzüne sahip.

Oldukça kolay bir kurulum ve kullanım sunduğunu yazının hemen başında söyleyebileceğimiz VMG3312-B10A, bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor.

VDSL2 ile yüksek performans

Siyah renkli bir gövdeye sahip olan VMG3312-B10A, dahili antenleri ile gayet güzel küçük bir kutu görünümünde. Beraberinde getirdiği kabloları ile hızlı ve rahat bir şekilde kurulum işlemini yapabildiğiniz cihaz, dakikalar içinde internete bağlanmanıza olanak tanıyor. Oldukça kullanışlı ve basit arayüzü sayesinde de bunu destekleyen modem, temel olarak 802.11 b/g/n standartlarını destekliyor ve 300 Mbps veri hızı sunuyor. Ev ve ofis ortamları için uygun yapıda olan modem, üzerinde dört Ethernet bağlantısı bulunduruyor ve böylece aynı anda dört farklı cihaza kablolu bağlantı sağlayabiliyor.

2.4 GHz frekansta çalışan VMG3312-B10A, VDSL2 özelliği ile yüksek kalitede içerik imkanı tanıyor. Özellikle internet üzerinden oyun oynayan ve HD film izleyen kullanıcıların beğeneceği bu özelliği biz de çok beğendik.

Üzerinde iki adet USB 2.0 arabirimi bulunduran VMG3312-B10A, yazıcı sunucusu ve dosya paylaşımı özellikleri de kazanıyor. Böylece modemi bir sunucu olarak kullanabilmeniz mümkün. USB üzerinden modeme bağlayacağınız USB bellek veya harici diski ağa dahil edebiliyorsunuz. Yani diskteki verileri ağınızdaki bilgisayarlarla paylaşabilmeniz mümkün. Böylece NAS sistem ihtiyacınızı da otomatik olarak çözebilirsiniz.

Zengin özellikler

Zengin özelliklere sahip olan VMG3312-B10A, DLNA multimedya sunucu özelliği de gösteriyor. Böylece akıllı televizyon, oyun konsolu ve bilgisayarlara video, müzik ve resim gibi dokümanları taşıyabilen modem, ayrıca çok kolay bir kuruluma ve arabirime sahip. Öncelikle Wi-Fi Protected Setup ile kolay ve hızlı bir güvenlik yapılandırması sağlamanızı mümkün kıldığını söyleyelim. Diğer yandan kablosuz internet bağlantısının açık ve kapalı olacağı saatleri belirlemenizi sağlayan zamanlama ayarına da arabiriminde yer veren modem, tamamen Türkçe bir arabiriminin sahibi.

Daha önce ZyXEL'in farklı modellerinde de karşılaştığımız QoS özelliği (Gelişmiş Port Önceliği Yönetimi) ile VMG3312-B10A'da da karşılaşıyoruz. Bu özellik sayesinde trafik sıkışmalarıyla karşılaşmadığınız bir internet deneyimi yaşamanız mümkün. Veri, video, ses ve oyun uygulamaları için trafik tipine göre önceliklerinizi belirleyebilmenizi sağlayan modem ile böylece trafik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Çekim gücü, kalitesi ve kolaylığının yanında enerji tasarrufu konusunda da hassas davranan ZyXEL, VMG3312-B10A'da kablosuz özelliği devre dışı bırakabilen WLAN On/Off butonunu da bir standart olarak kullanıcılara sunuyor.

Özetle

Yakın zamanda kaliteli bir modem satın almayı isteyen kullanıcılara VMG3312-B10A'yı öneriyoruz. Sahip olduğu özellikleriyle bu yöndeki arayışınızı sonlandıracak olan VMG3312-B10A, geniş özelliklere sahip. Özellikle arabirimi çok işinize yarayacak özellikler içeriyor.

Bu arada merak eden kullanıcılar için modemin gelecek nesil Wi-Fi bağlantısı olarak kabul edilen 802.11ac desteği göstermediğini söyleyelim. Şu an yeni standart henüz yaygın olarak kullanılmıyor, o sebeple bu çok büyük bir kayıp değil. VMG3312-B10A'nın bize bildirilen fiyatının 149 $ + KDV olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Ev ve ofis kullanıcıları tarafından satın alınabilecek olan ZyXEL VMG3312-B10A, geniş özelliklere sahip. VDSL2 ile hızlı internet deneyimi yaşamak isteyenlere hitap eden modem, USB arabirimi sayesinde de NAS deneyimi yaşatabiliyor.

Alternatifleri

ZyXEL VMG3312-B10A, 5 GHz bant ve 802.11ac desteği göstermiyor. Eğer bu ikisi sizin için önemliyse VMG3312-B10A size göre değil. Bu özelliklerin olduğu ürünleri incelemelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL VMG3312-B10A
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
95
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
WLAN RJ11 portu
LAN 4 x Ethernet
USB 2 x USB 2.0
Boyutlar 186 x 31 x 121 mm
Ağırlık 245 gram
Okuyucu Yorumları