Zyxel VMG3312-T20A İnceleme

İnternet sorununu çözmek isteyenlere uygun fiyatlı çözüm Zyxel VMG3312-T20A modemi inceledik.

CHIP Online Notu 80
  • Performans
  • Gelişmiş özellikler
  • Gigabit Ethernet
  • Geniş seçenekler
  • Tasarım

Evde kaldığımız şu günlerde kuşkusuz internetin önemi bir hayli arttı. Özellikle eğitimin internete taşınması çocuklu evlerde interneti önemli bir yere konumlandırırken, işini internet üzerinden yürütenler için de elbette internetin kalitesi önemli bir noktaya temas ediyor. Hele ki bir de modeminiz kötü ise, menzil genişliğinden şikayetçi iseniz, sinyal kalitesi düşükse ortaya pek de kabul edilebilir bir tablo çıkmıyor doğrusu.

Modemde Sinyal Kalitesi Düşükse Neler Yapılabilir?

Bu durumda modemi değiştirmek veya ek aparatlarla güçlendirmek alternatifler arasında. Bugün inceleyeceğimiz Zyxel VMG3312-T20A modeli de, modemini yenilemek veya ilk kez bir modem alacaklar için ideal modellerden biri oluyor.

Zyxel VMG3312-T20A Fiyatı Ne Kadar?

Özellikle fiyatıyla uygun bir model olan VMG3312-T20A, 299 TL fiyat etiketiyle bütçeyi yormayacak bir modem. VDLS2 özelliği ile beraber artık yeni nesil temel internet altyapı ihtiyacını sağlayan cihaz, 2.4 GHz bantta 300Mbps bağlantı hızı sunabiliyor. Elbette cihazda ADSL desteği de mevcut. Bunların yanında yanında bir USB bağlantısını da yer alıyor ve bu sayede 3G USB dongle ile de erişim imkanı var.

Zyxel VMG3312-T20A Çift Anten ile Menzili Oldukça Güçlü

Üzerinde çift anten bulunduran cihazda, böylece tipik evler için ideal bir menzil sağlanabiliyor. Cihazda Vectoring adından bir teknoloji de kullanılmış. Bununla beraber hatlar arasında karışma veya parazitin ortadan kaldırılması sağlanmış ki bu oldukça faydalı. Böylece aynı kablodaki sinyalde bozulma sorunu ortadan kaldırılıyor ve bu da uzun mesafelerde performans kaybını azaltıyor.

Modemin arkasında 4 adet Ethernet portu mevcut. Bu portlar 10/100Mbps veri transferi kapasitesine sahip. Böylece kablo yolunu kullanarak da yerel ağ oluşturabiliyorsunuz.

Ön yüzünde de bildirim LED'lerini konumlandıran cihaz, böylece ihtiyaç duyabileceğiniz bilgiyi buradan sağlayabiliyor. Wi-Fi'yı kapatmak için bir tuşu da mevcut ve ayrıca diğer ağ cihazlarını da ağınıza kolay katabilmeniz için bir WPS tuşu da bulunduruyor.

Özetle

Zyxel VMG3312-T20A, temel fonksiyonları yerine getiren, sağladığı hızıyla giriş seviyesi modemlerden biri oluyor ve fiyatıyla da iyi bir çizgide duruyor. Bu anlamda maliyet/fayda değerlendirmesi bakımından gayet uygun seçeneklerden biri.

Plastik malzeme kalitesini pek beğendiğimizi söyleyemeyiz, ancak önemli olan uygun fiyat ve ideal performans ise gayet tercih edilebilir bir model olmuş VMG3312-T20A modeli. İnternet hattını revize etmek veya uygun fiyata bir modem arayanlar için uygun bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi, Zyxel VMG3312-T20A'yı şu an piyasada 299 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Uygun fiyata ADSL ve VDSL destekli bir modem arayanlar Zyxel VMG3312-T20A modemini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer çift bant destekli ve biraz daha yüksek hızlara erişebilen bir cihaz arıyorsanız Zyxel VMG3625-T20A modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel VMG3312-T20A
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
80
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n
Arabirim10/100Mbps LAN (4 adet)
Frekans2.4 GHz
Anten2 adet (5 dBi)
Bağlantı Hızı300 Mbps
ButonGüç, Reset, WLAN on/off, WPS
Boyutlar158 x 118 x 26 mm
Ağırlık220 gr.
Okuyucu Yorumları