Zyxel WRE2206 İnceleme

Evde internetin çekmemesinden şikayetçi olanlara yararlı bir çözüm olan WRE2206'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Sade ve şık tasarım
  • Pratik kurulum
  • Harika performans
  • Ethernet portu
  • Anlaşılır göstergeler
  • Selefine kıyasla büyük yenilik getirmiyor

Şimdi öyle ki, bazen altyapı ile sorun yaşayabiliyor ve evinize internet erişiminde problemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Bunu düzeltmek için elbette altyapı sağlayıcınızla görüşmeniz gerek. Peki, evin içinde yaşadığınız internet bağlantısı probleminde nereye başvuracaksınız? Burada yetkili sizsiniz. Bu işi sizin çözmeniz gerek, ancak elbette bu yolda yardım da gerekiyor. İnternetle ilgili türlü sorun çıkabilir fakat belki de en yaygın olanı, evde kablosuz ağ alanının menziliyle ilgili karşımıza çıkıyor. Bu noktada da çözüm basit. Bugün yakından bakacağımız ZYXEL WRE2206 modeli bu iş için geliştirilmiş.

Yeni tasarımla geliyor

Yeni tasarımla geliyor

ZYXEL'in WRE2205 modelini bundan 3 yıl kadar önce incelemiştik. O ürün de halen satılmaya devam ediyor fakat artık almışken yenisini almak lazım. Özellikle tasarımıyla daha güzel bir görünümle karşımıza çıkan WRE2206, selefine nispeten yuvarltılmış hatlara ve daha kompakt bir görünüme sahip.

Sade görüntüsü kadar kullanımı da oldukça basit bir cihaz olan ZYXEL WRE2206, internet erişim ağını evde veya ofiste geliştirebilmenize ve modemden uzağa, arka odalara da taşıyabilmenizi sağlıyor. Bunu yaparken elbette bu cihazı nereye yerleştireceğiniz oldukça önemli. Zira bu cihaz sizin modeminize bir köprü olacak. Bu anlamda cihazın üzerindeki LED göstergeden yardım alıyorsunuz.

WRE2206'yı kurmak ve performansını optimize etmek için üzerindeki Wireless LED simgesi size yardımcı oluyor. Bu LED ne kadar güçlü ise, sinyal kalitesi o kadar iyi demek. Tam olarak oraya bu cihazı takabilirsiniz. Kurulum konusunu da yine üzerindeki WPS butonu yoluyla kolayca halledebiliyorsunuz. Elbette modeminiz veya yönlendiriciniz üzerindeki WPS butonuna da basmanız gerekiyor.

Kurulumu ve kullanımı çok kolay

Kurulumu ve kullanımı çok kolay

ZYXEL WRE2206, elbette kablosuz bağlantıyı yaymak için tasarlanmış bir ürün ancak kablosuz bağlantıyı kablolu hale de çevirebiliyor. Cihazın altındaki Ethernet portu yoluyla PlayStation, televizyon veya benzeri cihazlarınızı Ethernet kablosu yoluyla internete bağlamanız da mümkün. Böylece kablosuz internet bu tip çevre cihazlarına da kablolu olarak genişletebiliyorsunuz.

Bu arada bahsetmeden geçmeyelim; adaptöre kaç cihazın bağlı olduğunu üzerindeki göstergeden takip edebiliyorsunuz. 5'ten az ise tek sinyal, 10'dan fazla ise 3 sinyal ışığı şeklinde bildirim LED'i size bunu gösteriyor.

Çözüm üretiyor

Çözüm üretiyor

Genel olarak can sıkıcı bir noktaya çözüm getirmesi açısından oldukça faydalı bulduğumuz WRE2206, ayrıca pratikte de ideal. Sıradan Wi-Fi genişleticilere kıyasla yüzde 30 oranında daha iyi kapsama alanı sağlayan cihaz, üzerinde dahili anten bulunduruyor. 300 Mbps'e kadar veri bağlantısı sağlayan ZYXEL WRE2206, bu anlamda standart ihtiyacı karşılıyor. Biz kullandığımız süre boyunca gayet memnun kaldık. Elbette eviniz çift katlı ise farklı çözümler aramanız gerekecek. Ancak tipik dairelerde bu cihaz iyi iş görüyor.

Özetle

Sonuç olarak ZYXEL WRE2206 gayet kullanışlı bir cihaz. Hemen herkesin bir şekilde yaşadığı kapsama alanı problemine iyi bir çözüm önerisi olarak geliyor ve iyi iş çıkartıyor. Tasarımıyla da oldukça güzel görünüyor. Böylece oturma odası veya salonda göz önünde yer verseniz bile, görüntü kirliliği yaratmıyor. Cihazı fiyat olarak da gayet uygun bulduğumuzu söyleyelim. Şu an ZYXEL WRE2206'yı 177 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Kablosuz ağ bağlantısının arka odalara erişmediğinden şikayetçi kullanıcılar rahatlıkla ZYXEL WRE2206 erişim noktasını değerlendirebilirler.

Alternatifleri

ZYXEL WRE2206 erişim noktasına alternatif olarak yine tp-link TL-WA855RE modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Zyxel WRE2206
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
90
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n
Arabirim 1 x /100Mbps LAN
Frekans 2.4 GHz
Bağlantı Hızı 300 Mbps
Buton WPS
Boyutlar 55 x 83 x 78 mm
Ağırlık 68 gr.
Okuyucu Yorumları