Menzil darlığından şikayet edenlere birebir.

Modemden uzaklaştıkça kablosuz sinyalin azalmasından şikayet edenlere birebir.

CHIP Online Notu 94
  • Kompakt tasarım
  • Pratik kurulum
  • Harika performans
  • Ethernet portu

Artık internet ayrılmaz bir parçamız haline gelmiş durumda. Hal böyle olunca internetten her alanda faydalanmak istiyoruz doğal olarak. Ancak özellikle evlerde en büyük problemi kablosuz bağlantıdan her noktada eşit performans alamamak oluşturuyor ve kullanıcılar da bunu çözmenin yolunu farklı aparatlar kullanmakta bulunuyorlar. Bunlar arasında powerline ürünleri görebildiğimiz gibi, kapsama alanını arttırmak için menzil genişleticiler de iyi iş çıkartıyorlar. Bugün inceleyeceğimiz ZyXEL'in WRE2205 modeli de bu menzil genişleticiler arasında iyi bir örnek olarak yer alıyor.

Kompakt yapı

Modemin kurulu olduğu alanın çevresi en yüksek sinyal kalitesine sahipken, diğer odalara doğru sinyal seviyesi düşmeye ve elbette bağlantı kalitesi de bununla birlikte olumsuz anlamda etkilenmeye başlıyor. Bunu aşmak için kullanılabilecek bir menzil genişleticisi olarak karşımıza çıkan ZyXEL WRE2205, hem kolay kullanım hem de ana problemi ortadan kaldırmak adına iyi bir çözüm.

Oldukça kompakt yapıya sahip olan ZyXEL WRE2205, beyaz minik bir adaptör. Üzerinde LED bildirim ışıklandırmalarını bulunduran cihaz, yine burada bir eşleştirme butonu bulunduruyor. Yan tarafta kablolu bağlantılar için kullanılabilecek bir Ethernet portu da düşünülmüş. Bir diğer kısımda ise açma kapama butonu bulunuyor. Peki, cihazın bu tuşları ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor? Şimdi hemen bunun cevabını verelim.

Kolay kurulum

ZyXEL WRE2205'in kullanımı çok kolay. Şimdi nasıl kullanıldığını size test senaryomuz üzerinden kısaca anlatalım ve cihazın performansından bahsedelim. Test senaryomuzda modem çalışma odasında kurulu durumda. Amacımız aradaki mesafeden dolayı oturma odasına giden koridor boyunca azalan bağlantının kalitesini arttırmak ve oturma odasında da tıpkı çalışma odasında olduğu gibi kaliteli bir bağlantı elde etmek

Bunun için çözüm her ne kadar ZyXEL WRE2205'i oturma odasında bir prize takmak gibi görünse de, aslında gerçek çözüm sinyal şiddetinin düşmeye başladığı noktayı kestirerek, ZyXEL WRE2205'i oraya konumlandırmaktan geçiyor. Böyle olunca sinyal tam düşmeye başlarken ZyXEL WRE2205 üzerinden kapasite arttıracak ve yoluna güçlü şekilde ilerleyerek oturma odasına ulaşabilecek. Bizde bunun için ZyXEL WRE2205'i koridorda orta bir noktaya konumlandırmayı uygun gördük.

Harika performans

ZyXEL WRE2205'i koridorda bir prize taktıktan sonra cihazı modemle eşleştirmek için modem üzerindeki WPS butonuna basmak gerekiyor. Ardından da menzil genişleticinin üzerindeki butona bastığınızda bu iki cihaz kısa bir süre içinde eşleşiyor ve konuşmaya başlıyorlar. Evet, cihazın kurulumu bu kadar basit.

Bu işlemin ardından bizim senaryomuzda koridor boyunca sinyal seviyesinin arttığını ve öte yandan aynı kapasiteyle oturma odasına kadar ulaştığını gördük. Bu arada modemin kurulu olduğu alanla aradaki mesafenin yaklaşık 25 – 30 metre arası olduğunu da söyleyelim.

ZyXEL WRE2205'in üzerinde yer alan Ethernet portu ise eğer ağa kablosuz internet bağlantısı olmayan bir cihazı dahil etmek istediğinizde pratik bir çözüm sunabiliyor. Öte yandan yine buradaki açma kapama anahtarı ise, cihazı kullanmadığınız durumlarda fişten çekmenize gerek kalmadan kapatabilmenize ve böylece pratik yoldan enerji tasarrufu sağlayabilmenize izin vermesiyle iyi düşünülmüş bir ayrıntı.

Özetle

ZyXEL WRE2205, kompakt ve kullanışlı bir cihaz. Kablosuz ağ performansının odalar arasında sekteye uğramasından şikayet eden kullanıcılar bu ürünü yakından incelemeli.

ZyXEL WRE2205'in fiyatı ise 125 TL civarında.

Kimler Almalı

Kablosuz ağ performansının odalar arasında sekteye uğramasından şikayet eden kullanıcılar bu ürünü yakından incelemeli.

Alternatifleri

Eğer internet bağlantısını elektrik hattını kullanarak genişletmek istiyorsanız ZyXEL'in burada da çözümleri mevcut. Bu konuda da ZyXEL'in PLA4231 gibi ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL WRE2205
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
94
Arayüz 10/100Mbps Ethernet Port
Standart IEEE 802.11 b/g/n
Veri Hızı 300 Mbps
Anten 2 adet (dahili)
Güvenlik 64/128 bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK
Boyutlar 46 x 42 x 73 mm
Boyutlar 250 gr.
Okuyucu Yorumları