"Dosya aç" penceresindeki sıralamada değişim

Varsayılan olarak "Dosya aç" diyalogundaki girdiler alfabetik sıraya göre dizilir. Fakat en son değiştirilen dokümanın listenin en üstünde olması daha iyi olurdu.

"Dosya aç" penceresindeki sıralamada değişim

Windows Explorer'da olduğu gibi dosya açma penceresinde de sıralamayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fakat buna erişim gizlidir. Office programında "Dosya | Aç" yolunu takip edin. Açılan pencerede "Görünümler" butonunun üzerindeki oka basın ve "Ayrıntılar" girdisini seçin. Şimdi sütun isimler gözükmeye başlar. Dosyaları artan veya azalan sırada düzenlemek için istediğiniz sütuna bir veya iki defa tıklayın. Sağ fare tuşu ile sütun başına tıklayabilir ve içerik menüsünden diğer öznitelikleri etkinleştirip bunlara göre sıralama yapabilirsiniz. "İptal"e basıp hiçbir dosya açmadan süreci durdurabilirsiniz. Değiştirilen sıralama bir dahaki dosya açışınızda da geçerli olur. Hatta tüm Office uygulamalarının dosya açma pencerelerinde aynı sıralama kullanılır.

Not: Vista ve 7 altında ilgili sütun başlıkları her görünümde etkin haldedir. Kişisel ayarların sürekli kaydedilmemesi gibi bir durum meydana gelebilir.

Okuyucu Yorumları