Anti spam hizmetini en iyi biçimde kullanmak

Kaspersky'nin internet güvenlik aracı, e-posta yazılımına entegre olarak bir yığın posta (spam) filtresi de sunuyor ve belirli alıştırmalarla araç oldukça etkin olarak kullanıyor. Ancak aracı başka PC'ye kurduğunuzda her şey baştan başlıyor.

Anti spam hizmetini en iyi biçimde kullanmak

Kaspersky, öğrendiği anti spamiçeriğini "antispam.sfdb" dosyasında saklıyor. 2009 ve 2010 sürümlerinden birbirine aktarım mümkün. Böylelikle eski sürümün veri tabanı başka bir bilgisayardaki 2010 sürümüne geçirilebiliyor. XP'de Bilgisayarımdan "C:\Documents and settings\AllUsers\Application data\Kaspersky Lab"e tıklayın. Vista ve Windows 7'de "C:\ProgramData\Kaspersky Lab"e tıklayın. Yazılımın
sürümüne bağlı olarak alt klasörü "AVP8" ya da "AVP9" olarak değiştirin. Gizli dosya olan "antispam.sfdb"yi kopyalayıp, harici bir belleğe yapıştırın. Kopyalanan dosyanın aktarılması için ilk önce Kaspersky Internet Security'nin koruma dosyası hedef bilgisayarda kapatılmalı. Yazılım simgesine sağ tıklayın ve "Settings"i seçin. "Activate self protection"ı buradan iptal edin ve "Transfer / Ok" diyerek seçiminizi onaylayın. Şimdi yazılımdan tamamen çıkın. Akabinde kaydettiğiniz "antispam.sfdb" dosyasını hedef klasöre aynı adla aktarın. Kaspersky'yi yeniden başlatın.

Okuyucu Yorumları