Ayın fotoğrafçılık ipucu

Modelin pozu kusursuz da olsa arka plandaki elektrik lambaları ve gölgeler dikkat dağıtıyor, Fotoğrafın da düzensiz görünmesine yol açıyor. Dahası, modelin benleri ve boynundaki kırışıklıklar da fotoğrafa gölge düşürüyor.

Ayın fotoğrafçılık ipucu

Farklı şekillerde çekim

Fotoğraf çekerken dikkati ana nesneden alıkoyabilecek unsurlara ve arkaplana dikkat edin. Bunun için iki seçeneğiniz var: Ya modele farklı bir yerde poz verdirin ya da fotoğrafın perspektifini değiştirin. Ayrıca objektifin 5.6 açıklık değeri ve hafif bir tele değeri rahatsız edici arkaplanı bulanıklaştıracaktır. Ayrıntılara da dikkat edin. Boyundaki kırışıklıklara karşı modelin başını kaldırmasını sağlayabilirsiniz. Bu örnek fotoğrafta model başını yukarı ya da aşağı eğebilirdi.

Fotoğrafı PC'de iyileştirin

Bunun için Photoshop'taki Clone Stamp aracından yararlanmanız gerekecek. Bu, fotoğraflardaki sinir bozucu unsurları ortadan kaldırmanın iyi bir yöntemi. İnsan cildine rötuş yaparken küçük bir damga boyutu ve yumuşak uçlu fırça seçin. Fotoğrafı, bakan birinin müdahale edildiğini hiç anlamayacağı kadar iyi değiştirmek mümkün. Kaynak bölgeyi [Alt]+ fare tıklamasıyla seçebilirsiniz. Sadece ciltteki kusurlara tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları