Bebek portrelerine özel rötuşlar

Çektiğiniz bebek fotoğrafı dijital fotoğraf makinenizin ekranındagayet iyi görünüyordu. Ancak PC'ye aktardığınızda karanlık çıktığınıfark ettiniz. Üstelik arka plan yeterince netsiz değildi ve modeldenayrı görünmüyordu. Dahası bebeğin gözleri gerçek hayatta çok dahaparlaktı.

Bebek portrelerine özel rötuşlar

SORUN

Bebek fotoğrafları genellikle anlık çekilir. Çoğu durumda modelin ideal şartlarda görünmesi için hazırlık yapılmasına zaman yoktur. Açık diyafram aralıkları bile arka planın yeterince netsiz görülmesine izin vermez.

FARKLI FOTOĞRAFLAMA

Netsiz arka plan için, modeli daha uzaktan hafif bir tele zum lensle yakınlaştırarak çekmeyi deneyin. Ancak genellikle bu gibi durumlarda böyle fotoğrafları çekmek epey zordur. Diğer bir sorunsa kısık
diyafram aralığının beraberinde enstantane sorununu getirmesidir. Eğer iç mekan çekimlerinde ısrarcıysanız, flaşın bebeğin
gözlerinde sorun çıkartmaması için harici bir aydınlatma sistemi tercih edin. Tabii bunun gün ışığı konseptini bozacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak.

PC'DE DÜZENLEME

Yapacağımız işlemde en çok zamanı arka planın seçimi alıyor. Özellikle bu gibi durumlarda sert kenarlar seçimi zorlaştıran öğelerin başında geliyor. Temel seçim işlemi için [Alt] tuşuna basılı tutarak Lasso ile genişletebileceğiniz Magic wand özelliğini
tercih edin. Saçlarda vakit kaybetmeyin, bunu daha sonra layer mask ile yapabilirsiniz. "Select / Feather" dan radius değerini 3-5 piksel aralığında seçin. Eğer mümkünse arka plana netsizliği "Filter / Blur"dan "Reduce depth sharpness" seçeneğiniart arda kullanarak sağlayın. Hatta "Gaussian Blur" seçeneğini de deneyebilirsiniz.
"Image / Adjustments / Levels"dan parlaklık, renk ve kontrastı
düzenleyin. Bunun için bir katman oluşturmanızda yarar var. Böylelikle değerlerle sonradan tekrar oynayabilirsiniz. Biraz da "Stamp tool" aracıyla yüzdeki doku bozukluklarını giderin. Bu yöntem sayesinde oldukça temiz bir ten elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken katmanı "duplicate" özelliğiyle çoğaltmak ve "Filter / Blur / Make matter"dan "5" değerini vermek.
Bunu yaparken maske aracılığıyla gözleri ve ağzı uygulama dışında bırakın. Yaptığınız etkinin sertliğini de "Opacity" değerleri üzerinden denetleyebilirsiniz. Gözleri Lasso ve Feather araçlarıyla seçin ve "Levels"dan parlak ve orta tonları arttırın.

Okuyucu Yorumları