Belgeleri doğrudan PDF biçiminde kaydetmek

Yepyeni bir Office ve yepyeni belge biçimleri... Ancak yeni sürüme sahip olmayan birçok kullanıcı için şu anda bu dosyalarla çalışmak mümkün değil. Office 2007'de hazırladığınız belgelerin bu kullanıcılar tarafından da görüntülenmesini istiyorsanız Word ve Excel dosyalarını PDF olarak kaydedebilir.

Belgeleri doğrudan PDF biçiminde kaydetmek

Ücretsiz bir Microsoft eklentisiyle PDF'e dönüştürme işlemini doğrudan Office paketindeki yazılımlara entegre edebilirsiniz. Bu ek araçtan yararlanabilmek için Word 2007'yi başlatın ve Office düğmesine tıklayın. Fare işaretçisini Farklı kaydetin üzerine getirin ve Diğer dosya biçimleri için eklenti bul'a tıklayın. Word Yardımı ekranında Microsoft'un sağladığı PDF veya XPS Olarak Yayımla eklentisini yükleme ve kullanma'ya tıklayın ve Microsoft 2007 Microsoft Office programları için PDF veya XPS Olarak Kaydet Eklentisi bağlantısını seçin. Bu adım Internet Explorer'ın açılmasını ve "2007 Microsoft Office Eklentisi: Microsoft PDF Veya XPS Olarak Kaydet" sayfasının görüntülenmesini sağlayacak. Microsoft, aracı yüklemenize izin vermeden önce kullandığınız Office paketinin lisanslı olup olmadığını kontrol ediyor. Bu kontrol zorunlu. Devam'a tıkladığınızda internet tarayıcı penceresinde de belirtildiği üzere Office Doğrulama Bileşeni eklentisi yükleniyor.
Office paketinizin lisansı doğrulandıktan sonra Yükle'ye tıklayarak SaveAsPDFand XPS.exe dosyasını bilgisayarınıza kopyalayın. Windows Gezgini üzerinden indirdiğiniz dosyaya çift tıklayın ve kurulum sihirbazının direktiflerini uygulayın. Lisans sözleşmesine onay vererek eklentiyi Office 2007'yle birlikte kullanmaya başvurabilirsiniz.

PDF kaydetmek: Kurulum sonrasında Office düğmesi altındanFarklı Kaydet menüsü ile PDF veya XPS seçeneği de yer almaya başlayacak. Konumu belirledikten sonra dosya adını girin ve Kayıt Türü olarak PDF'in seçildiğinden emin olun. Araçlar seçeneklerinden dosyayla ilgili gelişmiş ayarlara ulaşabilirsiniz.

XPS (XML Paper Specification) Microsoft tarafından PDF'e rakip olarak geliştirilen bir dosya biçimi. XPS dosyalarını görüntülemek için ek bir araç gerekiyor.
Dikkat! Bu eklenti Access altından kurulamıyor.

Okuyucu Yorumları