Bir Facebook uygulamasıyla çevrenizi keşfedin

Bilmediğiniz bir şehirde, tam olarak adresi bilmiyorsanız, işler biraz karışabilir.

Facebook ile çevre keşfi

Eğer bilmediğiniz bir şehirdeyseniz Google Maps ile desteklenen akıllı telefonunuz sayesinde belirli adresleri izleyerek bulabilirsiniz. Ancak semti ya da tam olarak neyi aradığınızı bilmiyorsanız işler biraz karışabilir. Böylesi bir durumda bir Facebook uygulaması imdadınıza yetişiyor.

Facebook hesabınızın coğrafi konumlara erişimine izin vererek çevrenizi arama özelliğini devreye sokmanız gerekiyor. iOS'ta "Ayarlar/ Gizlilik"e basın ve "Konum Servisleri"ne gidin. Listeden "Facebook" uygulamasını bulun ve uygulamayı etkinleştirin. Daha sonra Facebook'un izlediği konumu takip etmesini engellemek için iptal edebilirsiniz. Tüm pencereleri kapatın.

Facebook uygulamasında sol menü simgesine basın ve "Yakındakiler" seçeneğini bulun. Bir harita bölümünde bulunduğunuz bölge ve ilginizi çekebilecek belirli mekânlar gösterilecek. Beğenilen mekanlar sizin gibi Facebook kullanıcılarının tavsiyesi üzerine gösteriliyor.

Adres, açılış saatleri, oylama gibi seçeneklere tıklayarak mekanlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. "Beğen" seçeneğinin yanı sıra orada bulunduğunuzu belirten "Yerini Bildir" seçeneğiyle orada bulunduğunuzu belirtebilir "Paylaş" ile bunu paylaşabilir,

"Daha fazla" menüsünden "Bu yeri tavsiye et" ile arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz. Restoranlar, oteller ya da alış veriş mekanları gibi bilgilere "Yakınımdaki yerler" seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları