Dosya yollarını görev çubuğunda göstermek

Görev çubuğunda çok sayıda işlem yer alır, bunlardan bazıları çok da güven verici görünmez. Maalesef hiçbir yerde bu işlemlerin program dosyalarının sabit diskte nerede bulunduğu görülemez.

Dosya yollarını görev çubuğunda göstermek

Windows Vista'dan itibaren görev yöneticisinin görünümünü yeni sütunlarla genişletebilir ve çalışan programın ilgili yolunu görüntüleyebilirsiniz. Yapılandırma için görev yöneticisini [Ctrl]+ [Alt]+[Del] tuş kombinasyonuyla etkin hale getirin. Alternatif olarak Başlat menüsünde »taskmgr« komutunu girebilir ve Enter tuşuna basabilirsiniz. »İşlemler« sekmesini etkinleştirin ve »Görünüm | Sütun seç«i seçin. Görünüm menüsündeki mevcut komutlar seçili sekmeye bağlıdır. Pencerenin altında ek olarak »Görüntü Yolu Adı« ve/ veya »Komut satırı« seçeneklerini etkinleştirin ve »Tamam« ile onaylayın. Değişiklikler hemen etkin hale gelecektir. Her bir işlemin kısayol menüsünde başka bileşenler de kullanıma sunulur, bunlar
da işlemlerin analizini kolaylaştırır. Mesela sağ fare tuşuyla bir sürece tıklayın ve »Dosya Konumunu Aç« kısayoluna tıklayın. Böylece program dosyasının kayıtlı olduğu dizin Windows Gezgini'nde açılır. »Özellikler« ile aynı adlı pencereye ulaşabilirsiniz. »Güvenlik « sekmesinde şimdi mesela program dosyasının sahip olduğu hakları kontrol edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları