Eklentileri kaydetmek için klasör belirleyin

Size gelen e-postadaki eklentiyi sabit diskinize kaydetmek istediğinizde, kaydetme diyalog penceresi her daim"Belgelerim"i işaret ediyor. Ama aksine dosyaları hep farklı klasörlere kaydediyor ve bu yüzden pek çok klasöre tıklamak zorunda kalıyorsunuz.

Eklentileri kaydetmek için klasör belirleyin

2003'ten bu yana Kayıt Defteri'ndeki varsayılan ayarları tüm Office
yazılımları için değiştirmeniz mümkün. İlkin Kayıt Defteri düzenleyicisini açın. Başlat'tan çalıştırdığınız arama alanına Vista'da doğrudan "regedit" yazın ve [Enter]'a basın. Şimdi hesap denetleme sorgusuna »Evet« ya da »Devam« diyerek onaylayın. XP'de ilkin komut satırını »Başlat / Çalıştır«dan açın ve komutu girin. Outlook 2003 için editörde "HKEY_CURR E N T _ U S E R \ S o f t w a r e \ M i c r o s o f t \Office\11.0\Outlook\Options" anahtarını bulun. 2007 sürümü içinse "HKEY_CURRE N T _ U S E R \ S o f t w a r e \ M i c r o s o f t \
Office\12.0\Outlook\Options"ı seçin. Buradan »Düzen / Yeni / Dize Değeri«ne tıklayın ve "DefaultPath" yazıp [Enter]'a basın. Şimdi yeni öğeyi düzenlemek için çift tıklayın. Değer olarak istenen yolu sürücü harflerini de girerek belirleyin ve »Tamam«a tıklayın. Takip edilmesi gereken yol adında boşluklar bulunuyorsa bunu da eklemeyi unutmayın. Akabinde Kayıt Defteri'ni kapatın ve Outlook'u yeniden başlatın.

Okuyucu Yorumları