Farklı ışık tonlarında çekilmiş fotoğraflar

Sadece iç mekanda çekilen fotoğraflar değil aynı zamanda manzara fotoğrafları da algılayıcıların farklı yüksek ışık kontrastıyla ve renk ısısıyla uğraşmasına neden oluyor.

Farklı ışık tonlarında çekilmiş fotoğraflar

Çoğu zaman bu sorun tek bir görsel karesinde çalışarak aşılabilir türden değildir. İki farklı ışık değeriyle çekilmiş görseli birleştirerek düzgün dağıtılmış ışık koşulları elde edebilirsiniz.

ÇİFT GÖRSEL: Renk ısısını farklı ışık kaynakları için makinenizin RAW mod'unda ayarlayın ve zıt ışık koşullarına göre farklı pozlamalar yapın. Daha sonra görselleri ayrı ayrı TIF ya da JPEG olarak kaydedin

BİNDİRİLEN GÖRSELLER: Her iki görseli de açın ve fareyle birini ötekinin üstüne taşıyın. Her iki fotoğrafı da katman paletinde
seçip »Edit / Align layers automatically« seçeneğine tıklayın. Tabii bu CS3 ve üstü Photoshop sürümlerinde geçerli. Daha eski sürümlerdem okları kullanarak görselleri bindirin.

MASKELEME ALANI: Şimdi üstteki katmanım seçin ve daire simgesine tıklayarak bir maske oluşturun. Siyah fırça seçin ve fırçanın ebadı ile feather değerini arttırın. Nihai fotoğrafta olmasını istemediğiniz alanları boyamaya başlayın. Böylelikle doğru renkler görüntülenecektir.

SON RÖTUŞLAR: Sert köşelerde dikkatli çalışmanız gerekiyor. Örneğin resmimizdeki köprüde olduğu gibi. Fırça boyutunu azaltın ve keskinliği arttırın. Aynı noktadan birden çok maskeyle çalışmanızda bir sorun yok. Rengi araç çubuğundan beyaza çevirin ve ilgili alanları boyayın. Daha sonra tüm katmanları »Layer / Flatten image«a tıklayarak birleştirin. Artık son hali üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Örneğin boyutlarını değiştirebilir ve »Filter / Sharpen / Unsharp mask« ile yeniden keskinleştirebilirsiniz. İşte şimdi fotoğrafınız istediğiniz gibi oldu.

Okuyucu Yorumları