Firefox'tan Java aracını kaldırmak

Firefox'umdan tüm Java bileşenlerini kaldırmak istiyorum. Java aracı eklentilerde görünüyor ama kaldırılamıyor. Bunu nasıl yapabilirim?

Firefox'tan Java aracını kaldırmak

Eklenti sisteme kurulu olan Java sürümlerini arıyor. Bundan kurtulmak için yazılımın kütüphanelerini silmeniz gerekiyor. Bunun için ilkin yedekleme yerini tam olarak öğrenmeniz şart. Bunun için
Firefox'tan ayrıca eklenti listelerini görüntülemesini isteyin. Adres çubuğuna ''about:config'' girin. ''plugin.expose_full_ path'' filtresini kullanın. Çift tıklayarak değerini "true" olarak atayın. Şimdi adres çubuğuna "about:plugins" girin. [Enter]'a bastığınızda Firefox kurulu olan eklentileri bu kez tam yollarını görüntüleyerek listeleyecek. Bu yolları metin editörüne kopyala / yapıştır yöntemiyle yazın. Genellikle Java araçları "C:\Program\MozillaFirefox\ plugins\npdeployJava1.dll" ve "C: \ Program\Java\jre6\bin\new_plugin\npdeploytk. dll" adreslerinde bulunuyor. Akabinde tarayıcıyı kapatın ve Windows'u yeniden başlatın. Tanımlanmış yedekleme yerlerini açın. Artık eklenti dosyaları kolaylıkla silinebilecek.

Okuyucu Yorumları