Göndericinin e-posta yazılımını bulmak

Gelen kutunuzdaki e-postaların bazıları dikkat çekiyor. Dolayısıyla siz de gönderenin hangi yazılımı kullandığını merak ediyorsunuz.

Göndericinin e-posta yazılımını bulmak

Her e-postanın bir başlığı vardır. Bu başlık aynı zamanda göndericinin hangi e-posta yazılımını kullandığına işaret eder. Bu veriyi doğrudan »View / Headers / All« menülerinden görebilirsiniz. Bu veri doğrudan mesaj metninde "X-Mailer"ın yanında yer alıyor. Diğer taraftan mesajın asıl içeriğini karmaşık şifrelemeden dolayı bulmak güç. Dolayısıyla göndericinin e-posta istemcisini tespit etmek daha kolay. Bunu bazı
konfigürasyon ayarlarıyla oynayarak yapabilirsiniz. »Tools / Settings«e gidin ve kategoriyi »Advanced« yapın. Buradaki »General « sekmesinden »Edit configuration«a tıklayın. Şimdi »Filter« alanına "mailnews. headers.showUseragent" değerini girip [Enter]'a basın. Listedeki ayar adına çift tıklayın ve değerini "true" olarak değiştirin. Akabinde diyalog penceresini kapatın ve Thunderbird'ü tekrar çalıştırın. Daha sonra alacağınız her e-postanın başlığında "User- Agent" görünecek.

Okuyucu Yorumları