Intel Core i7 ve Core i5 arasındaki farklar

Intel'in Core i5 ve i7 işlemcisi arasında ne fark var; kimler i7 almalı? Açıklıyoruz...

Core i7 mi, Core i5 mi?

Intel işlemcili bir bilgisayar satın almaya karar verdiniz, ancak çoğu kullanıcı gibi sizde de fiyatları giderek artan Core i3, i5 veya i7 seçenekleri arasında kaldınız. Endişe etmeyin, seçiminizi kolaylaştıracak bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Intel Core i7 işlemcilerden başlayalım. Core i7'lerin yetenekleri, Core i5'ten daha üstündür. Bu işlemciler daha çok oyun meraklılarına, çoklu görevi yoğun olarak kullananlara ve yoğun çoklu ortam işleriyle uğraşanlara yöneliktir.

Core i5 işlemciler, i7'nin ek performansına sahip olmasalar da çoğu kullanıcı için yeterli performans sunarlar. İnternette dolaşmak, e-posta okumak, video izlemek, ofis uygulamalarını kullanmak gibi işler için fazlasıyla yeterlidirler. Core i5 işlemciler de oyunlar için uygundur.

Core i7 işlemciler, işlemci hızında önemli yere sahip önbelleklerde üstünlüğe sahiptir. Bunun yanında Core i7 işlemcilerin entegre grafikleri de daha hızlıdır.

Satın alacağınız sistemden en üst düzey performans bekliyorsanız, Intel Core i7 işlemcilere bakmanızı öneriyoruz. Ancak bu kitlenin dışındaki çoğu kullanıcı, Core i5 ve hatta Core i3'ten fazlasıyla yeterli bir performans elde edecektir.

Okuyucu Yorumları