Karanlık alanları aydınlatın

Pencerenin kenarına yatmış bu kedicik oldukça rahatlamışdurumda. Bu karenin baskısını almamak mümkün değil ancak neyazık ki pozlama seviyesi düşük...

Karanlık alanları aydınlatın

SORUN

Her ne kadar gün ışığı bu fotoğrafı çekmek için gayet parlak olsa da fotoğraf makineniz ön plandaki modelinizin pozlamasını yetersiz yapabiliyor. Oysa önplan fotoğrafınızın çarpıcı olması için çok önemli. Özellikle de yere sarkmış patiler ve uykuya dalmış o sakin yüz fotoğrafın her şeyi. Ancak pencerenin arkasındaki çalılar ve ağacın tepesi de dikkati dağıtıyor.

FARKLI DENEYİN

Söz konusu fotoğraf olduğunda hayvanlarla insanları çekmek arasında çok fazla fark yok: Yüz kısmı doğru aydınlatılmalı. Böyle karelerde harici flaş ve diğer ışık kaynağı kullanımları yüz kısmının aydınlatılması için çok önemli.

PC'DE DÜZENLEYİN

İlk yapmamız gereken pencerede beliren bitkileri Photoshop'taki doku taşıma aracıyla oldukları yerden kaldırmak. Doğru dağılım için farklı zum seviyelerinde çalışın. Her ne kadar her şey yolunda görünse de biraz daha zum yaptığınızda bir şeylerin hala silinmediğini fark edeceksiniz. "Filter / Distortion Filter / Wich
Light" efektiyle gökyüzüne biraz blur vermeniz mümkün. Gökyüzünde ışık dağılımını düzgün ayarlamak için bu alanda mask
yardımıyla çalışabilirsiniz. Yine bir mask yardımıyla kedinin yüzünü
daha fazla ışıklandırırken "Shadow / Highlight" seçeneğini kullanabilirsiniz. Diğer bir aydınlatma yöntemi de "Levels"dan geçiyor. Bunun için Photoshop'ta "Image / Adjustments / Levels..."a tıklayın. Buradaki kayar çubukta siyah üçgen karanlık tonları, gri üçgen orta tonları, beyaz üçgen parlak tonları ifade ediyor. Parlak alanların patlama yapmamasına dikkat edin.

Okuyucu Yorumları