Kayıt defteri sık kullanılanlarınızı taşımak

Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile ziyaret ettiğiniz anahtarları favorilerinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede yinelenen bir yapılandırma işlemine hızla ulaşabilirsiniz. Sık kullanılanları dizüstü bilgisayarınızda ya da yeni bir kurulumda kullanmak istiyorsanız onları başka bir konuma kaydetmeniz gerekli.

Kayıt defteri sık kullanılanlarınızı taşımak

Windows sık kullanılanları direkt olarak Kayıt Defteri'nde saklıyor. Bu nedenle herhangi bir anahtarı başka bir bilgisayara aktarmak için onu bularak REG dosyasına kaydetmeli ve bu dosyayı hedef bilgisayarda açmalısınız.

Yapmanız gereken şu: Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın ve HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit\Favorites anahtarına gidin. Sık kullanılanlar listesindeki tüm kayıtlar burada listeleniyor. Bu öğeleri işaretleyin ve Dosya menüsünden Ver'i seçin. Açılan iletişim penceresinden Regedit Sık Kullanılanları gibi bir ad belirleyin ve Verme Aralığıalanından Seçili dal'ı işaretledikten sonra hemen altındaki alandan kayıt adını kontrol edip Kaydet'e tıklayın.

Diğer bilgisayarın başına geçtiğinizde kendi Kayıt Defteri sık kullanılanlarınıza ulaşmak için dosyaya çift tıklayın. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde Evet'e tıkladıktan sonra ilgili kayıtlar doğrudan kullanılır hale gelecek.

Okuyucu Yorumları