Kullanıcı hesaplarına şifre atama

Aynı bilgisayarı başkalarıyla kullanıyorsunuz. Neyse ki farklı kullanıcı hesapları için farklı şifreleme sistemi var. Ancak güvenli şifre bulmak o kadar kolay değil.

Kullanıcı hesaplarına şifre atama

Kişisel kullanıcı hesapları için şifreler atayabilirsiniz. Bu şifrelerde büyük-küçük harfler, rakamlar ve özel karakterler bulunabilir. Böylelikle daha az karakter kullanarak daha fazla güvenlik sağlayabilirsiniz. "Başlat / Tüm programlar / Donatılar"dan "Komut istemi"ne sağ tıklayarak bağlam menüsünden "Yönetici olarak çalıştır"a basın. Kullanıcı Hesap Denetimi penceresinden, onay sorusuna "Evet" diyerek geçin. Daha sonra komut istemcisine "net user (kullanıcı adı) /random" ifadesini girin. Kullanıcı adı olan kısma şifre oluşturmak istediğiniz kullanıcı adını girin. Örneğin kullanıcı hesabı adı Ahmet ise "net user Ahmet /random" ifadesini girin ve [Enter]'a basarak onaylayın

Not: Windows şifreyi istemcide gösterecek ve belirlenen kullanıcı hesabı için derhal çalıştırmaya başlayacak. Bu nedenle gösterilen şifreyi bir yere kaydetmeniz gerekiyor çünkü bu şifre olmadan ilgili hesaba girmeniz artık mümkün değil. Dolayısıyla en azından en az bir yönetici hakkına sahip hesabınıza şifre atamamanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları