Media Player'da bütün videoları oynatmak

Windows Media Player bazı biçimleri oynatmak istediğinizde hata mı veriyor? Filmleriniz sorunsuz bir şekilde izlemek sandığınız kadar zor değil.

Media Player'da bütün videoları oynatmak

İnanması zor fakat Media Player, farklı giysiler giydirdiğinizde bazı filmleri oynatamayabiliyor. Bunun bir örneği penceresiz tasarım olan "Ravert" için geçerli.

Bu sorunu çözmek için görüntü ivmesi ayarlarını yükseltebilirsiniz. Bunun için Media Player'da Araçlar / Seçenekler menüsüne, buradan da Başarım sekmesine gelin ve Gelişmiş'e tıklayın. Daha sonra "Video İvmesi" bölümündeki "Video karıştırma oluşturucusunu kullan" seçeneğini devre dışı bırakın ve ayarları kaydedin. Şimdi sorunun çözülüp çözülmediğin kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa yine aynı bölümdeki "Video İvmesi" çubuğunu "Yok" konumuna getirin.

Eğer çubuk devre dışıysa bu gelişmiş ayarların devrede olduğu anlamına gelir. Bu durumda "Varsayılanları Yükle" seçeneğini seçerek ayarları değiştirebilirsiniz. Eğer bu da işe yaramazsa Media Player'ınız yeni sürme yükseltebilir veya farklı bir kabuk kullanmayı deneyebilirsiniz.

Not: Microsoft, Windows Vista altında bu yarları farklı bir konuma taşıdı. Vista'da bu ayar için "Performans" sekmesi altındaki "DxVA Video ivmesi"ni devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları