Mozaik efektiyle çarpıcı fotoğraflar

Konu oldukça ilginç ve üstelik "Amerika'da Tatil" fotoğraf albümüne degayet uygun. Ancak perspektifte sizi rahatsız eden bir şeyler var ve o"önemli an"da bir eksiklik hissediyorsunuz.

Mozaik efektiyle çarpıcı fotoğraflar

SORUN

Örneğimizde gördüğünüz resim göz alıcı canlılıkta parlak resimlere sahip ama perspektifte bozulmalar var. İşin kötüsü o kareyi çekmek için de başka uygun açı yakalayamadınız.

FARKLI FOTOĞRAFLAMA

Polarize filtre kullanmak renk doygunluk seviyesini arttıran bir faktör. Perspektif bozukluklarını gidermek içinse oldukça pahalı özel lenslere ihtiyacınız var.

PC İMDADA YETİŞİYOR

Neden fotoğraf albümünüzde mozaik kare efektiyle hazırlanmış bir fotoğraf kullanmayasınız? Ama önce fotoğrafın renklerini düzeltmek gerekiyor. İlk önce Photoshop'taki "Reduce glare"den başlayabilirsiniz. Yatay perspektifte "-35"lik bir değer istenen etkiyi vermemiz için yeterli. Birkaç derecelik eğme özelliğinden sonra iş crop'a kalıyor. "Picture / Adjust/ Tonal correction"dan renklerin daha canlı görünmesini sağlayın. Ton değerleri için "Tonal inclination"dan "30" ve "240" değerlerini minimum ve maksimum olarak atadıktan sonra biraz karanlık vermek için bu iki değer arasını "0,87" olarak atayın. "Adjust" menüsünden bulabileceğiniz "Selective color" seçeneği önemli renkleri vurgulamak için en önemli Photoshop özellikleri arasında yer alıyor. Bu renkleri dilediğiniz etkiyi yakalayana kadar oynayarak belirleyebilirsiniz. Biz örneğimizdeki fotoğrafta cyan, mavi ve kırmızı renklerin gölgeleriyle oldukça vakit geçirdik. Düzenlemiş olduğunuz resimde "Dublicate layer" yapıp bir katman atayın ve "Overlap / Pixelation filter / Mosaic effect"ten farklı hücre boyutlarını denemeye başlayın. Dilediğiniz etkiyi yakalamak için katmanın, opacity değeriyle oynamayı unutmayın. Mozaik efektini genellikle büyük homojen yüzeylerde beklenen göz alıcı etkiyi veremez. Mozaik katmanını "duplicate layer" özelliğiyle kopyalayın ve yeni katmana "Filter / Stylize filter / Find contours" deyin. "Soft light"ı yaklaşık %33 değeriyle tatbik edin. Eğer fotoğrafınızda çok karanlık alanlar oluşmuşsa, bu karanlık alanlar ilk katmana "Dodge tool" uygulanarak giderilebilir.

Okuyucu Yorumları