Ön izleme resmini film şeritleriyle gösterme

Windows sisteminize kişisel bir dokunuşta bulunmak istiyorsunuz ve bu iş için fotoğraflarınızın ön izleme resimlerini (thumbnails) film şeritleriyle süslemenin mümkün olup olmadığını merak ediyorsunuz.

Ön izleme resmini film şeritleriyle gösterme

Ön izleme resimlerini sıra dışı bir film şeridiyle süsleyebilirsiniz. Bunun için kayıt defteri düzenleyicisini açın (hızlı arama kutusu: "regedit"). Sonrasında "HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\image" anahtarına geçiş yapın. Sağ tarafta "Treatment" değerini görmelisiniz. Eğer yoksa boş bir alana sağ tıklayıp "Yeni | DWORD değeri" ile oluşturun. Üzerine çift tıklayarak girdiyi açın ve ön izleme resimleri için farklı çerçeve biçimlerini temsil eden şu değerlerden birini verin:
"3" değeri ön izlemenin etrafında kenarı delikli film şeridinin çıkmasını sağlar. Bu seçenek en gösterişlisi oluyor. "2" değerini verdiğinizde daha basit, "1" değerini verdiğinizde ise neredeyse hiç belli olmayan, ince bir çerçeve çıkıyor. Çerçeveden tamamen vazgeçmek istiyorsanız değeri "0" olarak belirleyin veya "Treatment" anahtarını silin.
"Tamam" ile verdiğiniz değeri onaylayın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisinden çıkın. Bunu yaptığınızda Windows, yeniden başlatmaya gerek kalmadan istenilen çerçeveyi gösterir.

Okuyucu Yorumları