Programları tuş kombinasyonu ile açmak

Görev Çubuğu, o anda çalışan güncel uygulamalar dışında Internet Explorer gibi sık kullanılan programlar için de simgeler içerir. Ayrıca ek olarak istediğiniz her programı Görev Çubuğu'na sabitleyebilirsiniz. Ancak şimdi de bu uygulamaları başlatmak için fareyi kullanmak istemiyorsunuz.

Programları tuş kombinasyonu ile açmak

Bir uygulama simge olarak görev çubuğunda göründüğünde, programı bir tuş kombinasyonu ile çalıştırabilirsiniz. Bunun için Windows tuşuna basılı tutun ve [1]'den [0]'a kadar tuşlardan birine basın. Nümerik bloktaki sayı tuşları ise burada işe yaramıyor. [Win]+[1] tuş kombinasyonu »Başlat«ın yanındaki ilk programı çalıştırır, [Win]+[2] yi ikinci uygulama için kullanabilirsiniz ve bu şekilde devam eder. Sıranın 10. programını ise [Win]+[0] tuşları ile açabilirsiniz. Windows bu esnada kör bir şekilde soldan sağa görev çubuğundaki düğmeleri sayar, burada kalıcı olarak entegre edilmiş uygulamalar veya diğer açılmış programlar olup olmadığını ayırt etmez. Bir uygulamanın birden fazla kopyası açılmışsa, ilgili tuş kombinasyonunu çok defa arka arkaya girin, böylece pencereleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Uyarı: Bu şekilde sadece görev çubuğundaki ilk 10 uygulamaya erişebilirsiniz. Windows Vista'da aynı tuş kombinasyonları hızlı başlat çubuğundaki uygulamaları başlatır.

Okuyucu Yorumları