Şarkıları MP3 biçimine çevirin

iTunes store'dan epey bir şarkı edindiniz. Ancak bunlar Apple'ın M4A ya da M4Pbiçiminde. Dolayısıyla sadece iTunes ya da iPod'da çalıştırabiliyorsunuz.

Şarkıları MP3 biçimine çevirin

Aslında şarkıları iTunes'tan doğrudan MP3 biçimine çevirmeniz mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken "import" seçeneklerini ayarlamak. Bunun için "Edit / Settings" komutunu açın ve "General" kategorisini seçin. Buradan "Import settings" tuşuna basın. "Import with" alanından ayarları "MP3 coder" biçiminde değiştirin.
Tüm açık diyalog pencerelerini "Ok"e tıklayarak kapatın.
Medya kitaplığını ya da herhangi bir çalma listesini açın ve dilediğiniz şarkıları [Ctrl] tuşuyla seçin. Yaptığınız seçimlere
sağ tıklayın ve bağlam menüsünden "Create MP3 version"ı seçin. Tüm yeni dosyalar için artık Apple dijital hak yönetimi (DRM)
devreye girmiyor. Ancak dönüştürülemeyen şarkılar oluyorsa bunun nedeni eski DRM korumasından kaynaklanıyor. Bu sorunlu şarkıları ayrı bir çalma listesinde toplayın.

Seçtiğiniz şarkılara listenin sol tarafından sağ tıklayarak bağlam menüsünden "Burn playlist on medium"a tıklayın. Bir sonraki diyalog penceresinden CD yazmak için daha detaylı ayarları yapabilirsiniz. Biçim olarak "Audio CD" ya da "MP3 CD"yi seçebilirsiniz. CD yazma işlemi için pahalı yazılımlara ihtiyacınız yok. NoteBurner ya da Virtual CD gibi ücretsiz yazılımlar yazma işlemi için yeterli; üstelik bu yazılımlar sayesinde herhangi bir medya kullanmanıza gerek kalmıyor. Yazma işlemini tamamladıktan sonra, imaj dosyasını tekrar çalıştırın. Artık MP3'leriniz kullanıma hazır. Üstelik iTunes'la bile.

Okuyucu Yorumları