Seçilen alıcılardan okundu onayı talep etmek

Belirli alıcılar için önemli mesajlar söz konusu olduğunda e-posta yazılımı okundu talebi isteyebiliyor. Çoğu zaman mesajları göndermeden bu özelliği etkinleştirmeyi unutuyoruz.

Seçilen alıcılardan okundu onayı talep etmek

Outlook bir makro sayesinde, seçilen alıcı adreslerinden okundu onayı isteyebiliyor. İlkin makro güvenliği sağlanmalı. Bunun için "Araçlar / Makro / Güvenlik"e tıklayın. Buradan güvenlik seviyesini ortaya getirerek güvenli olmayan makroları çalıştırabilirsiniz. 2007'de "Tüm makrolar için uyarı ver"e tıklayın. Akabinde e-posta yazılımını tekrar başlatın. Şimdi "Araçlar / Makro / Visual Basic Düzenleyicisi"ni açın. "Insert / Module" ile yeni bir VBA modülü oluşturun. Aşağıdaki satırlardaki kodları girin.

Option Explicit
Public Sub Okumaonayı
(ByRef X As Object)
If X.Class = olMail Then
Select Case X.Recipients(1).Address
Case [email protected]
X.ReadReceiptRequested = True
X.OriginatorDeliveryReportRequested = True
Case "[email protected]
X.ReadReceiptRequested = True
X.OriginatorDeliveryReportRequested = True
Case "[email protected]"
X.ReadReceiptRequested = True
End Select
End If
End Sub

Makro ilgili öğenin bir e-posta olup olmadığını kontrol ediyor ve ilk alıcının e-posta adresine göre karar veriyor. Eğer alıcı opsiyonu etkinleştirilmişse, "True" olarak kabul ediliyor. Burada her durum "Case" seçeneği ile tercihinize bağlı adres kaydı olarak gerçekleştirilebilir. Aynı şekilde daha fazla "Case" engeli konulabilir. Her iki ayarlama da "ReadReceipt Requested" ve nakil için "OriginatorDelivery ReportRequested" onayını gerektiriyor. Son olarak makronun tüm mesajları yolladığından emin olmalısınız. Bunun için "Microsoft Office Outlook" seçeneğinin altından "ThisOutlook Session"a çift tıklayın . Yeni kod penceresinde soldaki kutucuktan seçimi "Application"a çevirin. "Item send" kurulumunu kontrol edin. Böylelikle makronuzun ön tanımı gerçekleşiyor. Şimdi aşağıdaki kodları ekleyin:

Private Sub Application_ItemSend
(ByVal Item As Object, Cancel As Boolean)
Call Okumaonayi(Item)
Set Item = Nothing
End Sub

VBA editörünü "File / Close and back to Microsoft Outlook"a tıklayarak kapatın. Böylelikle istekleriniz otomatik olarak iletilecek.

Okuyucu Yorumları