Sekmelerin önizlemesini görüntülemek

Windows 7 bir yazılımın ön izlemesini görev yöneticisinin üzerine farenizi sürüklediğinizde gösteriyor. Bu pratik işlev Firefox sekmelerinde de uygulanabiliyor.

Sekmelerin önizlemesini görüntülemek

Firefox artık Windows 7'nin önizleme özelliğini destekliyor. Ancak bu özellik etkin olarak gelmiyor. Özelliği etkinleştirmek için adres çubuğuna "about:config" yazıp [Enter]'a basın. Gelen uyarıyı "Söz veriyorum dikkatli olacağım" diyerek geçin. Süzgeç kısmına
"browser.taskbar" yazın. Şimdi "browser. taskbar.preview.enable" girdisine değeri "true" olarak değiştirmek için çift tıklayın. Bir sonraki değer değişikliği için "browser. taskbar.preview.max"ta etkinliğin en yüksek değerini belirleyin. Burada varsayılan değer olarak "20" yer almaktadır. Bu da önizleme özelliğinin en fazla açık 20 sekmeyi göstereceği anlamına gelmektedir. Daha yüksek sayıda sekmeye ihtiyaç duyarsanız bu rakam biraz sıkıcı olabilir. Yeni önizleme özelliği Firefox'u yeniden başlattığınızda etkinleşecektir. Böylelikle artık görev yöneticisindeki tarayıcı simgesine farenizi getirdiğinizde, tarayıcıda hangi sekmelerin açık olduğunu liste halinde görebileceksiniz ve buradan doğrudan açabileceksiniz.

Not: Firefox 3.6'da sayfa önizlemenin yanı sıra sitelerin simgelerini de görebiliyorsunuz. Bu özellik Firefox 3.7 beta sürümünde yer alıyor.

Okuyucu Yorumları