Sık kullanılanlara akıllı düzenleme

Genellikle sık kullanılanlara tonlarca adres ekleriz ve bir daha bu adresleri bulmamız neredeyse imkansızlaşır. Dahili tasnif işlevi sayesinde artık tüm kütüphaneyi değil sadece önizlemeleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Sık kullanılanlara akıllı düzenleme

Ücretsiz SortPlaces rahat düzenleme ve seçenek fazlalığıyla geliyor. Bu başarılı eklentiyi DVD'mizde bulabilirsiniz. XPI dosyasını sabit diskinize kaydedin ve tarayıcıdaki »Dosya« seçeneğinden açın. Bir sonraki diyalog penceresinden »Install now«a tıklayın ve tarayıcıyı yeniden başlatın. Aracı tasnif yapmaya başlamadan önce düzenlemelisiniz. Bunun için »Bookmarks / Sort bookmarks / Settings« yolunu takip edin. Buradaki ana sekme olan "Sorting priorities"de üç adet sekme bulunuyor. Buradan sık kullanılanlar kısmındaki davranış biçimlerini belirleyebiliyorsunuz. Tarayıcım menü çubuğunun yerine eklentinin düzenleme seçeneklerini kullanmak çok daha pratik. Bunun için »sıralama önceliği« kısmından »Öğelere göre sırala«yı işaretleyin. Bazen sık kullanılanlardaki adresleri isimlerine göre listelemek pek yerinde olmuyor. Bunun yerine listeyi »en son ziyaret edilenler « ya da »yeni eklenenler« şeklinde düzenleyebilirsiniz. Şimdi ana sekme olan »Seçenekler«e dönelim. Araç normalde tüm klasörleri dizinliyor. Bu avantajlı olabilir ama bazen tercih edilmiyor. Bu kısımdan sadece belirlediğiniz tek bir klasörün listelenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için »Select folders to include«un önüne işaret koyarak »Klasörü
seç« butonuna basın ve sıralamak istediğiniz hedef klasörü belirleyin, »Tamam«a basarak onaylayın. Tüm alt klasörlerin de seçtiğiniz klasörle birlikte sıralanacağını belirtelim. Yalnız bu sıralama işleminde dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var: Eğer Firefox eklentisi SortPlaces'ın varsayılan ayarlarıyla çalışıyorsanız, »Seçenekler« kısmından bu klasör sıralama işlemini başarıyla uygulayabilmeniz için »Otomatik sıralama etkin« ve »Klasörleri ayrı olarak sırala « komutlarının önündeki işaretleri kaldırmış olmanız gerekiyor. Böylelikle artık tarayıcınızdaki sık kullanılan web adreslerinin karmaşasına çeki düzen verip gruplama işlemini çok daha pratik bir biçimde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları