Sıkıcı doğrulama kontrollerini çıkarmak

Windows Defender'ı kurarken kurlum işlemi Windows'un orijinalliğini kontrol eder. Aslında Windows'un orijinal sürümünü kullanıyorsunuz ama Microsoft'a herhangi bir bilgi göndermek istemiyorsunuz.

Sıkıcı doğrulama kontrollerini çıkarmak

Kurlum esnasında kullanılan MSI dosyası aslında işlemleri çağıran bir script dosyasından oluşuyor. Orijinallik doğrulamasını atlamak için MSI dosyasının bu isteği göndermemesi şeklinde ayarlayabilirsiniz. MSI dosyalarını düzenlemek için ise özel bir araca, Orca'ya ihtiyacınız var. Microsoft bu aracı geliştirici paketiyle ücretsiz olarak sunuyor.
Aracı yüklemek: www.microsoft.com / downloads adresine girin ve "Windows Server 2003SP1 Platform SDK Web Install" öğesini aratın, aynı isimle çıkan sonuca tıklayın. "Files in this Download" yazısının altında bulunan listeden PSDK-x86.exe adlı dosyayı indirin. Bütün programları kapatın ve PSDK-x86.exe'yi çalıştırın. Custom Installation seçeneği ile kurlumu kişiselleştirin ve işinize yaramayacak diğer bileşenleri devre dışı bırakın. Bunun için her sembolün üzerine tıklayarak Will not be available seçeneğini seçin. Sadece "Microsoft Windows Installer SDK"nın seçili olduğundan emin olun ve Next diyerek dosyaların indirilme işlemini başlatın. Yaptığınız bu ayar sayesinde 400 MB'lık ek dosyanın indirilmesinden kurtulmuş oluyorsunuz. İndirme işlemi bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Orijinallik doğrulamasını devre dışı bırakmak:C: \ Program Files \ MicrosoftPlatformSDK \ Bin konumuna gidin ve "Orca.msi" dosyasını çalıştırın, daha sonra yönergeleri izleyerek kurlumu gerçekleştirin.

Şimdi Orca'yı Başlat menüsünden çalıştırın ve düzenlemek istediğiniz MSI dosyasını, örneğin "WindowsDefender.msi" dosyasını açın. Sola kısımdaki Tables altından Custom Action seçeneğine gelin ve CHECK_ WGA girdisine sağ tıklayın; Drop Row komutunu seçin ve OK ile doğrulayın. Yine Tables altında bulunan Dialog bölümüne tıklayın ve "CheckWGA" girdisini bulun, daha sonra bu girdideki Attributes kolonundaki değeri "0" yapın. Değişiklikleri kaydedin. Artık dosyayı açtığınızda sıkıcı orijinallik doğrulaması sürecinden geçmek zorunda değilsiniz.

Not: SDK'nın Microsoft tarafından önerilen en son sürümünü indirmek için orijinallik doğrulaması gerekiyor. Eğer bu doğrulama ile uğraşmak istemiyorsanız bizim gösterdiğimiz sürümü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları