Sıkıcı resim kesitlerini optimize etmek

Bazı durumlarda hemen resim çekmeniz gerekir: Makineyi kutudan çıkar, pozisyonu ayarla ve düğmeye bas. Genellikle ana motif - resimdeki martı gibi - resmin tam ortasında düzgün biçimde durmaz.

Sıkıcı resim kesitlerini optimize etmek

Resimdeki martı bir sonraki saniye tekrar uçabilir. Bu yüzdendir ki bu tarz anlık sahnelerde bocalamamak gerekir. Hemen hedef alın ve düğmeye basın. Fakat böyle ani fotoğraf çekimlerinde ufuk çizgisinin resimde olması gerektiği gibi yatay durmadığı durumlar oluşabilir. Yukarıdaki resme benzer biçimde denizin bıçak gibi resmin içinden geçtiği motiflerde bu hata hemen göze çarpar. Mükemmel resim kesitinin yanında motifin keskin bir şekilde gözükmesi de çok önemlidir. Örnek resimde kötü hava şartları sahneyi kederli bir griye buluyor. Sonuç olarak resmin genel havası heyecanını kaybediyor.

BAŞKA TÜRLÜ FOTOĞRAF ÇEKMEK:
Bu tarz durumlarda ana motifi resmin orta bölümünden ayrı olarak yerleştirmek daha mantıklı olacaktır. Böylece heyecanı arttırmış olursunuz. Örnek resimde bir hata daha var: Martı, ufuk çizgisi tarafından bölünüyor. Tek renkli bir arka plan ile martıyı daha iyi ön plana çıkarabilirsiniz. Bunu hemencecik halledebilirsiniz: Martıya gökyüzüne doğru ışık verin.

PC'DE OPTİMİZE ETMEK:
Fotoğraf, Photoshop gibi bir resim düzenleme programı ile hemen optimize edilebilir. Öncelikle araç çubuğundan cetveli seçip dereceyi ayarlayın ve resimdeki ufuk çizgisinin üzerinden yeni bir çizgi geçirin. "Picture | Rotate worksheet | Per input" yolunu takip edin. Photoshop doğru değeri ilk eylem sayesinde hesaplar ve kutuya yerleştirir. Sadece "OK" butonuna basmanız yeterli olacaktır. Resmin asıl motifi olan martıyı daha iyi bir görüş açısına yerleştiren daha dar ve asimetrik bir resim kesiti seçin. Üst taraftaki optimize edilmiş resim, bizim önerimizi temsil ediyor. Şimdi de kapalı renkleri biraz canlandırın. Bu iş için "Picture | Personalize" menüsünde bulabileceğiniz "Selective Color Correction" aracını kullanın. Diyalog penceresinde camgöbeği (cyan), mavi, magenta ve gri tonlarının renk kanallarını değiştirin. Uygun değerleri deneme yanılma yöntemi ile bulmalısınız. Son adımda resimde bulunan tahta çubuğu da sildik.

Okuyucu Yorumları