Simgeli içerik menüsü komutları hazırlamak

Simgeler içerik menüsünde de bir komutu diğerindenayırt etmenize yardımcı olur. Elbette kendi oluşturduğunuz komutlarda da simge kullanabilmeniz pratik olurdu.

Simgeli içerik menüsü komutları hazırlamak

Windows 7'de programa ihtiyaç duymadan içerik menüsündeki komutlara simge atayabiliyorsunuz. Uygun bir kayıt defteri anahtarı oluşturmak yeterli. Bu yöntem, ancak içerik menüsü girdisi kayıt defterinde tanımlanmış ise işe yarar; mesela kendi oluşturduğunuz komutlar. Buna karşın kurulu programların içerik menüsü komutları kabuk uzantısı olarak entegre edilmiştir. Bu durumda anlatacağımız yöntem işe yaramaz. Simge atamak için başlat menüsündeki arama kutusuna "regedit" yazıp Enter'a basın. Çıkan UAC penceresini onaylayın. Kayıt defteri düzenleyicisinde "HKEY_CLASSES_
ROOT" dalında ilişkili anahtarı bulmalısınız. "*\shell", "Directory\shell", "Drive\shell" ve "Folder\shell" alt anahtarları dikkat etmeniz gereken tipik anahtarlardır. Fakat belli dosya türleri için tanımlanmış özel komutlara da rastlayabilirsiniz. Mesela MP3 dosyalarına has "mp3file\shell" gibi. Örneğimizde, kendinize has bir içerik menüsü komutu oluşturduğunuzu varsayıyoruz. Bu komuta ilişkin alt anahtara geçiş yapın. Sonrasında pencerenin diğer kısmında sağ tıklayın ve menüden "Düzenle | Yeni | Dize değeri"ni seçin. Değerin ismini "Icon" yapın. Değeri düzenlemek için üzerine çift tıklayın.
Atama yapmak için ICO-dosyasının tam yolunu girin veya bir DLL dosyasının içindeki ikonu kullanın. Örneğin: C:\Windows\Shell32\shell32.dll,1 Sonrasında "Tamam" ile onaylayın ve
kayıt defterini kapatın. Windows Explorer'ı açıp simgenin atanıp atanmadığını kontrol edin. Eğer atanmadıysa muhtemelen dize değerini başka bir anahtarda veya ek bir anahtarda oluşturmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları