Sorunsuz ve hızlıca önemli özelliklere ulaşın

Word'un yeni çok işlevli menüsü kafanızı karıştırıyor. Sık kullandığınız özelliklerin yerini bile unutuyorsunuz. Bu yüzden de kolayca erişebileceğiniz bir yerde bir araya getirmek istiyorsunuz.

Sorunsuz ve hızlıca önemli özelliklere ulaşın

Pek çok 2007 ve 2010 Office uygulamasında hızlı erişim çubuğu yer almaktadır. Aslında uygulama o kadar yaygın ki sadece Outlook 2007'de bulunmuyor. Söz konusu çubuğu Office yazılımlarının uygulama simgesinin hemen sağ tarafında bulabilirsiniz. Office 2007'de ise Office butonunun sağında bulunuyor. Hızlı erişim çubuğunda temel kullanılan komutlar yer aldığından bunlara doğrudan ulaşma imkanına sahipsiniz. Haliyle üzerlerinde çok az komut yer alıyor. Çubuğun sağ tarafındaki ok tuşuna tıkladığınızda
açılan menüden "Diğer komutlar..."ı seçerek, uygulamayı nasıl genişletebileceğinizi görebilirsiniz. "Word seçenekleri"nde açılan "Hızlı Erişim Araç Çubuğu ve klavye kısa yollarını özelleştirin"
diyalog penceresinden çubuğa ekleyebileceğiniz tüm komutları görmek için "Komutları seçin"den "Tüm komutlar"ı işaretleyin. Buradan Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na eklemek istediğiniz herhangi bir komutu seçtikten sonra ortadaki "Ekle" düğmesine tıklayın ve sağ tarafa yerleştiğini gözlemledikten sonra "Tamam"a basarak
yaptığınız değişikliği onaylayın. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'ndan bir komut kaldırmak içinse tam tersi yolu izleyebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde tek tek komutları aramak yerine menüdeki herhangi bir komuta sağ tıklayıp açılan bağlam menüsünden "Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na Ekle" seçeneğine tıklamanız da yeterli.

Okuyucu Yorumları