Tablolara manuel düzenleme

Metin işleme kopyalayıp yapıştırma esnasındaotomatik olarak tabloları biçimlendiriyor.Yararlı bir işlev olsa da bazenkullanıcılar tarafından istenmiyor.

Tablolara manuel düzenleme

Otomatik biçimlendirme basit tablolarda oldukça işe yarıyor. Ancak söz konusu karmaşık boyutlar olduğundan can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bu özelliği iptal etmek yerine, tablodaki ilgili yere sağ tıklayıp, bağlam menüsünden »Tablo Özellikleri«ni seçin. »Tablo« sekmesinden »Özellikler«e tıklayın. »Seçenekler«den »İçeriği sığdırmak için otomatik olarak boyutlandır« komutunun komutunun önündeki işareti kaldırın ve »Tamam«a tıklayın. Diğer taraftan tüm genişlik boyutu için otomatik düzenleme özelliği oldukça pratik olduğundan elle çalıştırmak daha iyi sonuç verecektir. Bunun için ilgili tabloya sağ tıklayın ve Windows bağlam menüsünden »Sütunları eşit dağıt« komutunu verin. Böylelikle tablonuzun hücrelerinin genişlikleri
otomatik olarak tanınacaktır. Bu komutu aynı zamanda sütunlar için de uygulayabilirsiniz.

NOT: Tablo ile yaptığınız çalışmalar sırasında fark etmeden girdiğiniz komutlar, tablo biçimini tamamen bozabilir. Böylesi durumlarda tüm tabloyu işaretleyip »Stiller« kısmından biçimi temizlemeniz en doğrusu olacaktır.

Okuyucu Yorumları