Touchpad'in hassasiyetini azaltmak

Dizüstünüzün klavyesinde bir şey yazarken imleç sağa sola zıplamaya başlıyor ve yazdığınız harfler ekranın dört bir yanına saçılıyor. Elbette bilgisayarınızın içine bir şey girmiş değil. Bu sorunun başlıca sebebi dizüstünüzün touchpad'inin giriş hassasiyetinin çok yüksek seviyeye ayarlanmış olması.

Touchpad'in hassasiyetini azaltmak

Birçok dizüstü özel bir sürücüyle geldiği için (örneğin Synaptics TouchPad) hassasiyeti düşürerek bu sorunu halledebilirsiniz.

Böyle bir sürücünün olmadığı durumlarda, touchpad sisteme sıradan bir PS/2 fare olarak bağlanır. Bilgisayarım'a sağ tuşla tıklayıp bağlam menüsünden Özellik'i seçmenizin bu gibi durumlarda faydası olabilir. Şimdi Sistem Özellikleri penceresi açılacak. Buradan Donanım sekmesine, ardından da Aygıt Yöneticisi düğmesine basın. Fare ve diğer işaret aygıtları kısmına çift tıkladığınızda touchpad bir PS/2 faresi olarak görünecektir. Bu satıra sağ tuşla tıklayıp önce aygıtın özelliklerine, buradaki Gelişmiş seçenekler'den de hassasiyeti azaltabileceğiniz Örnekleme hızı seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları