Tüm yazılımlardan PDF çıktısı almak

PDF biçiminin az ya da çok dokümanlar üzerinde gelişerek bir standart haline dönüştüğünü söyleyebiliriz. Office 2007araçlarında bile doğrudan PDF kaydetme seçeneği var. Ancak diğer uygulamalarda bu o kadar kolay değil.

Tüm yazılımlardan PDF çıktısı almak

Bu özelliği Windows Vista ve Windows 7'de hemen tüm uygulamalar için güncelleyebilirsiniz. Bu ayki DVD'mizde PDFCreator'ın ücretsiz kurulum dosyasına yer veriyoruz. Kullanımında ise bazı püf noktaları var: Hedef uygulamanın mutlaka yazdırma özelliği bulunmalı çünkü PDFCreator tıpkı bir yazıcı gibi çalışıyor ama verileri kağıt yerine PDF belgelere yazıyor. Kurulum için araç dosyasını bu sayının DVD'sinden masaüstüne atın ve buradan EXE dosyasına çift tıklayın. Akabinde de kurulum yönergelerini takip edin. Kurulumdan sora herhangi bir uygulamayı çalıştırabilir ve PDF yapmak istediğiniz belgede kullanabilirsiniz. Tabii kurulum sırasında Türkçe dil tercihi yapmayı unutmayın. Uygulamadaki "Dosya" menüsünden "Yazdır"a tıklayın; buradan da açılan yazıcı penceresinden yazıcı olarak "PDFCreator"ı seçin. Daha sonra karşınıza gelecek olan pencerede PDF için "Author" ya da "Subject" kısımlarından yayıncı ve konuyu belirleyebiliyorsunuz. Bu özellikler sadece belgenin künyesi için gereken özellikler, başka kullanımları yok. Son olarak "Kaydet"e tıklayın. Dilerseniz "Farklı kaydet" sekmesinden dosya ve klasör adını da belirleyebilirsiniz. Eğer PDFCreator'ın penceresinden "Kaydet" yerine "Email" butonuna tıkladıysanız, araç standart e-posta aracınızı çalıştırıyor ve oluşturduğunuz PDF dosyasını, e-postanıza bir eklenti olarak yüklüyor. Tek yapmanız gereken alıcı, konu bilgilerini yazıp postayı göndermek. Yazılımı açtığınızda "Yazıcı / Ayarlar"a tıklayarak aracın genel özelliklerine ulaşabilir; "Genel Ayarlar 1" ve "Genel Ayarlar 2" sekmelerinden kendi oluşturduğunuz profilleri atayabilirsiniz. Yine buradan sol taraftaki "Belge"ye tıkladığınız vakit sağ taraftaki pencereden "Pul" bölümü başlığındaki
"Pulsatırı"ndan PDF belgenizde kullanmak istediğiniz yazı tipini ve büyüklüğünü yanındaki "..." kutucuğuna tıklayarak kolaylıkla belirlemeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları