USB belleği güvenli bir şekilde kaldırın

USB ve Firewire yuvalarına bağlanan taşınabilir aygıtların çoğunu tanıyor, ama o donanımı güvenli bir şekilde kaldırmanızı sağlayacak simgeye sistem tepsisinde bazen yer verilmiyor. Veri kayıplarının önlemek için bu cihazın PC'yle bağlantısını, söz konusu simgeyi kullanarak sonlandırabilirsiniz.

USB belleği güvenli bir şekilde kaldırın

Başlat menüsünden Çalıştır'a tıklayın. Buradan Rundll32.exe-shell32.dll,-Control_RunDLL-hotplug.dll komutunu girdikten sonra [Enter]'a tıkladığınızda izini sürdüğünüz iletişim penceresi ekrana geliyor. Burada listelenen depolama birimlerini işaretledikten sonra Durdur'a tıklayın ve Tamam ile seçiminizi onaylayın. Artık bu depolama biriminin PC ile bağlantısını güvenli bir şekilde kesebilirsiniz. İletişim penceresine en hızlı şekilde ulaşmak için masaüstünde bir Batch dosyası oluşturmayı seçebilirsiniz.

Bunun için bir metin editörünüzü çalıştırın ve yukarıdaki komutu dosyanın ilk satırına kopyalayın. Daha sonra dosyayı örneğin "Donanım_Kaldır.bat" adıyla kaydedin. Dosyaya çift tıkladığınızda Donanımı Güvenle Kaldır iletişim penceresi doğrudan ekrana gelecektir.

Depolama biriminin nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak güvenli bir şekilde kaldırmanız gerekmeyebilir. Windows bu sürücü için yazma önbelleği kullanılmıyor ve süregelen yazma işlemlerinin tümünün sonlandırılmış olması, bu duruma örnek olarak gösterilebiliyor. Ancak her iki durumun da oluşup oluşmadığına karar vermek Batch dosyasına çift tıklamaktan daha uzun zaman alacaktır.

Okuyucu Yorumları