Uygulamanın pencereleri arasında hızlı geçiş

sayıda Windows Explorer penceresi açıksayısız program arkasında gizli kalmış.[Alt]+[Tab] ile gerçi tüm pencereler arasındageçiş yapabiliyorsunuz, ancak aslındasadece Explorer pencereleri arasındageçiş yapmak istiyorsunuz.

Uygulamanın pencereleri arasında hızlı geçiş

Windows 7, görev çubuğunda bir uygulamanın çok sayıda yansımasını gruplar. Böylece mesela Windows Explorer için gerçek açık pencere sayısından bağımsız olarak sadece bir tıklanabilir simge görev çubuğunda gösterilir. Bu özellikten sadece bu uygulamanın pencereleri arasında geçiş yapmak için faydalanabilirsiniz. [Ctrl] tuşuna basılı tutun ve görev çubuğunda sol fare tuşuyla Windows Explorer simgesine tıklayın. Windows her tıklamada programın başka bir yansımasını açacak ve ön plana koyacaktır. İşletim sistemi bu esnada diğer uygulamaları dikkate almaz. Bu akış görev çubuğunda gruplanmış tüm uygulamalarda
geçerli.

Uyarı: Halen çoğu kullanıcının kullandığı Windows 7 RC deneme sürümü, bir uygulamanın simgelerini ancak görev çubuğu tamamen dolduğunda grupluyor. Pencerelerin hemen birleştirilmesi için bir fonksiyon çağırabilirsiniz. Bunun için sağ fare tuşuyla görev çubuğuna tıklayın ve »Özellikler«i açın. Bir sonraki pencerede »Görev Çubuğu « sekmesinde »Görev çubuğu görünümü « alanında »Görev çubuğu düğmeleri:« altında »Her zaman birleştir, etiketleri gizle « ayarını etkinleştirin. »Tamam« ile onaylayın.

Okuyucu Yorumları