Uzantısı olmayan dosyayı Not Defteri ile açma

Windows, uzantısı olmayan herhangi bir dosyaya çift tıklandığında onu görüntülemek için kullanacağınız yazılımları listeleyen <i>Birlikte Aç</i> iletişim penceresi ile karşınıza çıkıyor. İçeriği kontrol etmek için bu tür dosyaları her zaman Not Defteri ile açmak istiyorsunuz.

Uzantısı olmayan dosyayı Not Defteri ile açma

AncakBu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan seçeneğini etkinleştiremiyorsunuz.

Bu dosyalar, uzantıları olmadığından şimdilik belirli bir türe aitmiş gibi değerlendirilmiyor. Ancak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden bu dosyalar için standart bir eylem belirleyebilirsiniz.

Başlat / Çalıştır menüsünden "regedit" komutunu çalıştırın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın. "HKEY_CLASSES_ROOT" anahtarına geçin. Menü satırından Düzen / Yeni menüsünden Anahtar'a tıklayın. Önce [.]'ya, ardından [Enter]'a tıklayın. Pencerenin sağındaki alana tıklayın ve yeniden Düzen / Yeni / Anahtar'a tıklayın. Bu kez anahtarı "shell" olarak adlandırın ve [Enter]'a tıklayarak seçiminize onay verin.
Aynı yöntemle bir alt dalda "open" adlı bir alt anahtar oluşturun. Aynı işlemi yineleyin ve "command" alt anahtarını oluşturun. Yarattığınız "HKEY_CLASSES_ROOT\.\shell\open\command" anahtarında Varsayılan'a çift tıklayın ve Değer verisi alanına "Notepad.exe %1" değerini girin. Tamam'a tıklayarak değişikliğe onay verdikten sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.

Okuyucu Yorumları