Windows'a bazı programların kurulamaması

Umr sormuş: Bilgisayarıma XP Media Center Edition yerine bir ara XP Pro'yu kurmuştum. Daha sonra yeniden bilgisayarımla beraber gelen orijinal XP Media Center 2005'i (İngilizce)kurduktan sonra sorunlar başladı. Defalarca yeniden yükleme yapmama rağmen bilgisayarıma bazı programları kuramıyorum.

Windows'a bazı programların kurulamaması

Örneğin Adobe Reader'ı kurmaya çalıştığımda
"This installation packace could not be opened. Verify that the packace exist and that you can access it, or contact the aplication vendor to verify that this is a valid Windows installer packace." hatasını alıyorum. Bilgisayarımda tüm Windows güncellemelerini yapmama rağmen sorunu aşamıyorum.
Sadece iki dolaylı yolla sorun aşılıyor. Birincisi 7zip gibi bir programla Setup'ı açıp içindeki bir başka dosyayla programı kurabiliyorum. İkincisi ise biraz daha tuhaf: Örneğin bilgisayar yöneticisi haklarına sahip Ahmet adlı bir kullanıcı hesabı var diyelim. Tek bir hesap varken bu hatalar ortaya çıkıyor. Ancak ikinci bir bilgisayar yöneticisi hesabı açıp (buna Mehmet diyelim) kurmaya kalktığımda rahatlıkla kurabiliyorum. Fakat Ahmet hesabını sildiğimde bu defa Mehmet hesabıyla da kurmaya kalktığımda yine kurulumda yukarıdaki hata meydana geliyor.

Windows Installer 3.1 kuruluydu, olmadı. Sonra Windows Installer'ın bir üst sürümünü kurdum yine çözüm olmadı. XP SP2 yüklüyken de aynı sorunu yaşıyordum XP SP3'te de aynı sorun devam ediyor. Bir başka çözüm ise güvenli modda
karşımıza çıkan Administrator hesabına şifre verip daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp normal hesabı açarak program
kurmak için sağ tıklayıp »Run as« diyerek »Administrator«ı seçip çalıştırmak. Ne kadar uğraşıysam araştırdıysam sorunu
çözemedim. Bilgisayara legal olmayan bir XP kurduğumda bu sorunla karşılaşmıyorum. Birçok forumda bu sorunla karşılaştım ama çözüm bulamadım. Bu sorunu çözenin
elini öpeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Recep Baltaş:
1. HDTunePro v3.10 ile Sabit Diskte full yüzey taraması yapın. Eğer kırmızı bölgeler varsa sorun sabit disktedir.
2. Diskte bir sorun yoksa, başka bir CD'den SP3'lü XP kurup bir de bu şekilde deneyin.
3. Dizüstü Vista için optimize edilmiş olabilir. Service Pack 1'li Vista kurun ve öyle deneyin.

Umr:
Bir başka CD den XP Pro ( Service Pack 3 entegreli )yüklendi ve sistem incelendi.
Sonuç: Sorunların hiç biri görülmedi. Sistem kararlı bir şekilde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları