Windows Defender'ı doğru biçimde ayarlayın

Windows Defender, Microsoft'a otomatik olarak bazı veriler gönderiyor. Fakat bu verilerin tam olarak boyutu bilinmiyor. Üstelik bu işlemin nasıl gizleneceği veya devre dışı bırakılacağı da belirtilmiyor.

Windows Defender'ı doğru biçimde ayarlayın

Verilerin gönderilmesi Microsoft SpyNet'e yardımcı oluyor. Bu kullanıcılar topluluğu zararlı yazılımların davranışları hakkında detaylı bilgi toplamak için oluşturulmuş. Windows Defender yeni bir zararlı keşfettiğinde bu yeni zararlıya ait bir raporu anında Microsoft'a gönderiyor. Raporun içinde zararlının adı, boyutu, oluşturulma tarihi ve yapımcısı gibi bilgiler mevcut. Bunların yanında toplanan bağlantılar ve IP adresleri, işletim sistemi, tarayıcı, arama sorguları ve form tabloları gibi bilgiler de Microsoft'a gönderilen veriler arasında yerini alıyor. Standart bir yüklemde Windows Defender kendini otomatik olarak SpyNet'e dâhil ediyor. Tabii ki daha sonra siz verileri Microsoft'a gönderip göndermeyeceğiniz konusunda kendiniz karar verebiliyorsunuz.

Eğer SpyNet ile ilgili tercihinizde değişiklik yapmak istiyorsanız Windows Defender'ı açın ve Araçlar seçeneğine tıklayın. Ardından karşınıza gelen pencereden Microsoft SpyNete tıklayın. Eğer Microsoft'a herhangi bir veri gönderilmesini istemiyorsanız Microsoft SpyNet'e şimdi katılmak istemiyorum seçeneğini işaretleyin ve Kaydete tıklayın. Bu sayede yazılım artık hiçbir şekilde Microsoft'a veri göndermeyecektir. Eğer Gelişmiş üyelikle katıl seçeneğini seçerseniz zararlılarla ilgili bütün ayrıntılar Microsoft'a gönderilecektir.
Yazılımın gizlilik ilkesi hakkında daha fazla bilgi almak için ise http://www.microsoft.com/turkiye/athome/security/spyware/software/privacypolicy.mspx adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları