Word belgesine Excel bağlantısı atamak

Uzun hesaplamaların dipnotlara serpiştirildiği bir Word belgesinde çalışıyorsunuz. Belgeye istediğiniz kelimeden Excel dosyasına bağlantı atamak istiyorsunuz.

Word belgesine Excel bağlantısı atamak

Köprü bağlantıları sayesinde farklı Office belgelerini birbirine bağlayabilirsiniz. Bir Word belgesi, Excel dosyasındaki ilgili hücresinden açılabiliyor. Varsayılan ayarlarda Word metnin başlangıcını gösterebiliyor. Belgedeki bir başka konum metin panosundan seçilebildiği için işaretlemenize gerek kalmıyor. Her iki belgeyi de birlikte açın. Paragraf başından ya da herhangi bir yerinden bir kelime seçin. [Ctrl]+[C] tuş bileşimiyle veriyi metin panosuna kopyalayın. Excel'i açın ve bağlantılandırılacak hücreyi işaretleyin. "Düzen / Köprü olarak yapıştır"ı açın. Excel 2007'de ise "Giriş / Yapıştır / Köprü olarak yapıştır" sekmelerini takip edin. Seçtiğiniz kelime, hücre kutusundabir bağlantı olarak görüntülenecektir. Bu bağlantıya tıkladığınızda doğrudan ilgili Word belgesindeki seçili noktaya gideceksiniz. Dahası bu bağlantıya tıklayarak açılmış Word belgesinde web hizmetleri devreye giriyor. Buradan "Geri"ye tıklayarak tekrar Excel hücresine dönmeniz mümkün.
Excel'deki bağlantıya sağ tıklayarak bağlam menüsünü açın ve "köprü düzenle"den belgenin konumunu dilediğiniz biçimde "Yer işareti" sekmesine tıklayarak değiştirin.

Okuyucu Yorumları