Yanlışlıkla silinen iletileri geri getirmek

Aniden başınıza geldi: Tüm önemli iletileri bir anda hatayla sildiniz ve üstelik Geri Dönüşüm Kutusu'nu da boşalttınız.

Yanlışlıkla silinen iletileri geri getirmek

Thunderbird, Mbox veri tabanı biçiminde tüm iletilerinizi saklıyor. İletilerinizi silerken sadece içeriğin hala erişilebilir olduğunu belirten bir işaret konuluyor ancak artık görüntülenmiyor. Tüm silinmiş verilerin görüntülenmemesi ise Gelen Kutu'nuzu kontrol etmeniz bakımından kolaylık sağlıyor. Tamamen silinmeleri ise sabit diskinizin biçimlendirilmesiyle mümkün. Bu ayki DVD'mizde de bulabileceğiniz
ücretsiz eklenti aracı Recover Deleted Messages, daha zor vakalarda dahi iletileri kurtarabiliyor. Ama mutlaka bu aracı POP3 protokolüyle sunucudan yüklemiş olmanız gerekiyor. Araç IMAP hesaplarıyla çalışmıyor. "Araçlar / Eklentiler"e tıklayın ve "Eklentiler" sekmesinin altındaki "Kur" ile kurulumu yapın. Buradan "recoverDeletedMessages-0.2.xpi"ı seçin ve "Aç"a tıklayın. "Şimdi kur" seçeneğini işaretleyip kurulumu tamamladıktan sonra, e-posta aracını kapatıp yeniden açtığınızda, yazılım kullanıma hazır hale getiriyor.

Eklenti herhangi bir konfigürasyon gerektirmiyor ve "Restore messages" ifadesiyle bağlam menüsüne yerleşiyor. Aracı kullanırken herhangi bir çakışma olmaması için onarım sırasında Thunderbird'ü çevrim dışı kullanın. "Dosya / Çevrimdışı / Çevrimdışı çalış" seçeneklerine tıklayarak istemcinin internetle bağlantısını kesebilirsiniz. Akabinde istediğiniz klasöre sağ tıklayın ve "Restore messages"ı seçin. Araç otomatik oluşturulan tüm öğeleri kurtaracak ve kaydedecek. Bu verilere doğrudan erişebiliyorsunuz. Son olarak Thunderbird'ü tekrar internete bağlamayı unutmayın.

Okuyucu Yorumları